Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Természetjárás - Túrázás

A Keszthelyi-hegységben számtalan kedvelt erdei pihenő- és kirándulóhely található: Nagymező, Festetics- és Berzsenyi-kilátó, tornapálya, Vadlánlik - hogy csak néhányat említsünk. Keresse a túratippeket és élvezze a békés természetet!

Gyalogolni jó! Azt mondják, a láb mindig kéznél van. No, hát akkor rajta, járják be velünk a Keszthelyi-hegység csodás lankáit, szippantsák be az itt élő fák illatát és gyönyörködjenek a kilátókról nyíló panorámában. Frissüljenek fel egy jó izű és jó vizű forrásnál a madarak csicsergését és a szél motozását hallgatva, és ízlelgessék magukban a szavakat, melyeket őseink adtak névként a sokat bejárt területeknek; Dobogómajor, Pad-kő, Csuhus-tó, Rekettyés, Kő-orra, Malacos tető, Ördögkövek, Hegymagas, de ott van még a Szalonnázó, vagy a Királyné szoknyája, melyet Balatongyörökről csodálhatunk meg...

Nálunk mindig szép az idő. Vagy ha esik is, az se baj. Megrögzött túrázók és bringások mondják, rossz idő nincs, csak alkalmatlan öltözék. Nos, akkor vegyék fel legalkalmasabb öltözéküket, és próbálják ki valamelyiket az itt kedvcsinálóként bemutatott öt túra közül, vagy akár mindegyiket.

Ide kattintva interaktív térképen ismerkedhet a Keszthelyi-hegység túraútvonalaival.

Túraajánlatok a Keszthelyi-hegységben:

- Kilátó-túra (Darnay-Dornyai Béla emléktúra)
Menetidő: 5 óra 10 perc, távolság: 16,8km, szintkülönbség: 736m

Túra Keszthelyi indulással (KESZTHELY - Al- és Felgyenes - Nagymező (Kirándulóközpont) - Náradfő-forrás - Vállus/ Országos K jelzés)
Menetidő: 2 ó 58p, távolság: 12,5 km, szintkülönbség: 349 m

Túra gyenesdiási indulással (GYENESDIÁS vasútállomás - Nagymező (Kirándulóközpont) - Berzsenyi- kilátó (Pető-hegy) /  S, P jelzés)
Menetidő: 1 ó 30 p, távolság: 7 km, szintkülönbség: 112 m

Túra vonyarcvashegyi indulással (VONYARCVASHEGY vasútállomás - Kitaibel- kilátó - Cseri kapu - Berzsenyi- kilátó - Büdöskút - Szent Miklós- forrás / Z+, D és K jelzéseken)
Menetidő: 3 ó 47 p, távolság: 5,5 km, szintkülönbség: 272 m

Túra balatongyöröki indulással (BALATONGYÖRÖK - Kápolna-domb (Szépkilátó) - Garga-hegy nyereg - Pap-hegy - Bece-hegy / P, Z jelzés)
Menetidő: 2 ó 21 p, távolság: 8,5 km, szintkülönbség: 239 m

A részletesebb túraleírások lentebb PDF formátumban letölthetők.

A mozgást, túrázást kedvelőknek a Természet Háza szervezésében vezett túrákhoz is van lehetősége csatlakozni. Vezett túráinkról itt olvashat.

Jó túrázást!

Turistatérképért, tippekért keresse fel a
Tourinform Gyenesdiást
8315 Gyenesdiás, Hunyadi. u. 2.
Tel/Fax: 83 511-790
E-mail: gyenesdias@tourinform.hu   

Letölthető anyagok

 • Rendezvények:

  • Gyümölcsoltó Boldogasszony Ünnep

   Gyümölcsoltó Boldogasszony Ünnep

   A magyar vallásos néphagyományban Gyümölcsoltó Boldogasszony az oltás, szemzés napja. Egyes területeken pedig azt tartják, hogy az ünnepen ivott bor vérré válik az emberben.

  • Húsvéti készülődés

   Húsvéti készülődés

   Amint a Húsvéti Nyuszi ugrásra készen ül a fűben, mi együtt készülünk! :)

További események »
Bala Toni
nyitott_balaton

Nyelv: magyar deutsch english