Élményprogramok

Aktívan szép az élet! Családbarát szabadidős programok, szárazföldi kalandok a Balatonnál.

A már megszokott garantált programhelyszínek 2020-ban is várják Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában. Fedezze fel a települést, ahol rengeteg izgalmas kaland vár mindenkire.

Lehet korongozni a Kerámiaházban és kecskét fejni az Állatfarmon. A bátrabbak próbára tehetik koncentráló-képességüket a Sportlőtéren, a Paintball pályán, vagy a Sportházban bowlingozás közben.
A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkert, mely a 17. században épült, borkóstolókkal, borvacsorákkal és kiállítással várja az érdeklődőket.  Az Avar kiállításhoz kapcsolódóan, a kiállításnak is otthont adó Pásztorházban heti rendszerességgel Kézműveskuckó várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat, ahol bőrtarsolyokat és drótékszereket készíthetnek a helyi József Attila Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében. A helyi kovácsműhelyben az egyik legrégebbi kézműves mesterség rejtelmeibe kukkanthatnak be a településre érkező vendégek, és akár maguk is kipróbálhatják a vasverést. Ajánljuk a helyi termelői piacot is, ahol friss, sült halételek mellett helyi és környékbeli kistermelők, kézművesek portékáit lehet megvásárolni.
A Bakonyerdő Zrt. által fenntartott Természet Háza Látogatóközpont a Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit mutatja be. A Látogatóközpontban az állandó kiállítás mellett tematikus napokat is szerveznek.

A biciklizést kedvelők vezetett kerékpártúrákon vehetnek részt.

A Hétpecsétes Hétpróba játékkal akár nyerhetnek is a vállalkozó kedvű fiatalok! A füzet megtalálható a Tourinform irodában, valamint szállásadó és szolgáltató partnereknél.

További információ a Tourinform Irodában:
Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
Tel: +36 83/511-790
gyenesdias@tourinform.hu