Élményprogramok

Aktívan szép az élet! Családbarát szabadidős programok, szárazföldi és vizes kalandok a Balatonnál.

A garantált programhelyszínek minden évben várják a látogatókat Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában. Fedezze fel a települést, ahol rengeteg izgalmas kaland vár mindenkire.

Lehet korongozni a Kerámiaházban és kecskét fejni az Állatfarmon. A bátrabbak próbára tehetik koncentráló-képességüket a Sportlőtéren, a minigolf pályán, vagy a Sportházban bowlingozás közben.
Az Avar kiállításhoz kapcsolódóan, a kiállításnak is otthont adó Pásztorházban heti rendszerességgel Kézműveskuckó várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat, ahol bőrtarsolyokat és drótékszereket készíthetnek a helyi József Attila Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében. A biciklizést kedvelők kerékpártúrákon vehetnek részt, míg a természetjáró vendégeinknek ajánljuk a GyenEScape kalandtúrát.
A Bakonyerdő Zrt. által fenntartott Természet Háza Látogatóközpont a Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit mutatja be, míg a szomszédos  Állatparkban és Vadfarmon őshonos magyar állatfajokkal ismerkedhetnek a vendégek. Megtekintésre ajánlott a “kályhadoktor kórháza” is: az antikkályha-gyűjteményben csodálatos vaskályhákat és használati tárgyakat tekinthetnek meg az érdeklődők.
A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkert, mely a 17. században épült, borkóstolókkal, borvacsorákkal és kiállítással várja az érdeklődőket.  Ajánljuk a helyi termelői piacot is, ahol frissen sült finom falatok mellett helyi és környékbeli kistermelők, kézművesek portékáit lehet megvásárolni.

Gyenesdiás 2021-ben nyitott attrakciója a Diási vízimalom, ahol a Festetics Fűszerkert és Herbárium gyógynövényteázóval, workshopokkal, előadásokkal várja a vendégeket gyönyörű környezetben.
Programkínálatukban szerepelnek állandó szakmai programok heti 2 alkalommal (Mindennapi gyógynövényeink címmel) és különleges gyógynövényes előadások, workshopok felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

A Diási Játékstrandon az Élménypark kínálata mellett a Kajaksziget vizes programjai is – mint a kajak, a kenu és a SUP túrák – igazán felejthetetlen élményt ígérnek. Az idei főszezonban minden szerdán és szombaton Napindító evezésre invitálja a különleges élményre vágyó vendégeket, de már áprilistól lesznek vezetett evezős túráik a Balatonon.

A programhelyszíneket egy izgalmas élménysorozatra felfűző  Hétpecsétes Hétpróba játékkal akár nyerhetnek is a vállalkozó kedvű fiatalok. A füzet megtalálható a Tourinform irodában, valamint szállásadó és szolgáltató partnereknél.

Gyenesdiáson valljuk, hogy aktívan szép az élet. A változatos és családbarát programok során garantáltan rengeteg izgalmas kaland vár mindenkire vízen és szárazföldön egyaránt. Fedezze fel Ön is a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluját!

További információ a Tourinform Irodában:
Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
Tel: +36 83/511-790
gyenesdias@tourinform.hu