13+1 indok, hogy miért Gyenesdiást, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluját válassza

A tökéletes helyet keresi a család nyári kikapcsolódásához? Felsoroljuk Önnek, milyen élményeket rejt Gyenesdiás a feltöltődéshez.

 

Gyenesdiás egy kedves Balaton parti település Keszthelytől 2, Hévíztől 7 km-re. A nagyközség a Nyugat-Balaton régió egyik legintenzívebben fejlődő, állandó pezsgésben lévő, családbarát települése, kifogyhatatlan lehetőséggel. A település gyönyörű természeti környezetben fekszik: északról a Keszthelyi-hegység békés lankái határolják, délről a Balaton hullámai mossák. Ez az a hely, ahol mindenki megtalálja a kedvére való kikapcsolódást!

13+1 indok, hogy miért Gyenesdiást a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluját válassza
1.   Az édesvizű sekély Balaton gyerekbarát strandokkal vár
Gyenesdiáson akár választhat is a nyüzsgő Diási Játékstrand és a kissé csendesebb Gyenesi Lidóstrand között. Mindkét strandon szórakoztató gyerekprogramok, animáció, játszóterek, sportolási lehetőség, illetve vendégbarát szolgáltatások, helyi ízek várják a kikapcsolódni vágyókat.
2.   Két keréken
A kerékpár szerelmesei a Balatoni bringakörút szemet gyönyörködtető tájain, vagy az erőt próbáló erdei utakon bizonyíthatnak. Aki drótszamáron szeretné megismerni a régiót, akár vezetett túrákon is részt vehet.
3.   Csábítja a természet?
A Keszthelyi-hegység egyedülállóan változatos növény-, és állatvilága, túraútvonalak, kilátók, lélegzetelállító panoráma és tanösvények hívják a természetbarátokat.
4.   Még több élményt kevesebbért
A West-Balaton Gyenesdiás Plus kedvezménykártya megvásárlásával az egy héten át érvényes ingyenes strandbelépésen túl rengeteg kedvezményhez juthat éttermekben, múzeumokban, szolgáltatóknál, sőt akár kerékpárkölcsönzésnél is.
5.   Adrenalinfüggőknek
A vállalkozó szellemű látogatók a csodálatos természeti környezetben található modern Sportlőtéren szakszerű irányítás mellett próbálhatják ki az agyaggalamb-lövészetet.
6.   Kreatív nyaralás
Kézműves foglalkozások mesterségek nyomában: Keramikustanoda, kézműveskuckó várják az ügyes kezű, kreatív kicsiket és nagyokat. A Diási malomban a pékek és malmok világával, értékes fűszerekkel és gyógynövényekkel ismerkedhetnek a látogatók.
7.   Állati helyszínek
A Festetics Imre Élményközpontban számos Magyarországon őshonos állatfajjal és a Keszthelyi-hegység élővilágával ismerkedhet meg az egész család. Livi Állatfarmján a háztáji állatok simogatása, etetése mellett a bátrabbak kipróbálhatják a kecskefejést is.
8.   Különleges vízi élmények
Fedezze fel a Balatont akár egy különleges kajaktúrán, vagy egy izgalmas SUP evezés keretében a Kajakszigeten!
9.   Gyenesdiáson mindig történik valami
Egész évben változatos hagyományőrző és rendhagyó programokkal, kulturális, zenei és sportrendezvényekkel, kulináris élményekkel várjuk az egész családot!
10.   Mi az, amitől még több?
A hosszabb időt nálunk töltő vendégek rengeteg élményt találnak a régióban. A Nyugat-Balaton térség számtalan gyerek- és családbarát programot kínál: élményfürdők (Zalakaros, Kehidakustány Zalaszentgrót), múzeumok (Történelmi Vasútmodell kiállítás kerti kisvasúttal, Balatoni Múzeum, Georgikon Majormúzeum és Élménygazdaság, Marcipán múzeum, Babamúzeum, Csigaparlament, Vidor Játékmúzeum Keszthelyen, Kis-Balaton Látogatóközpont), Tapolcai Tavasbarlang, várak (Rezi, Tátika), várak várjátékokkal (Szigliget, Sümeg), állatfarmok (Csillagvár állatsimogató, Fenékpuszta Madárgyűrűző, Afrika Múzeum, Kápolnapuszta Bivalyrezervátum, Salföld Major) – hogy csak néhányat említsünk.
11.   Jutalom a kalandokért
A legjobb gyenesdiási helyek felfedezéséhez Hétpecsétes hétpróba címmel pecsétgyűjtő játékra hívjuk a családot, míg a kalandorokat izgalmas erdei kihívás elé állítjuk Gyenescape játékunkkal. Mindkét játékban meglepetés ajándék várja a játékosokat.
12.   Mi veled ünnepeljük a szülinapodat
Szülinapi belépőkártyával és apró meglepetéssel kedveskedünk a Gyenesdiáson szülinapját ünneplő gyermekeknek.
13.   Kóstolja meg Gyenesdiás ízeit!
A település gasztro ajánlata garantáltan mindenkinek ínyére lesz. A helyi termelői piac házias, tájjellegű ízekkel csábítja el a látogatókat, éttermeink változatos kínálattal, családbarát szolgáltatásokkal kényeztetik a kulináris élményekre vágyó vendégeket.

+ 1   Nálunk minden vendég számít
A pihentető nyaralás a szálláshelyen kezdődik. A vendégek egyedi igényeit szem előtt tartó, jól felszerelt, minősített családbarát szálláshelyek várják a pihenni vágyókat. GYENESDIÁSI SZÁLLÁSOK

Töltse nyaralását hazánk egyik legszebb fekvésű, legizgalmasabb családbarát üdülőhelyén a Balatonnál!

További információért keresse irodánkat!
Tourinform Gyenesdiás
Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
Tel: (+36) 83/511-790
gyenesdias@tourinform.hu