13+1 indok, hogy miért Gyenesdiást, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluját válassza

A tökéletes helyet keresi a család nyári kikapcsolódásához? Elmondjuk Önnek milyen élményeket rejt Gyenesdiás a feltöltődéshez.

 

Gyenesdiás egy kedves Balaton parti település Keszthelytől 2, Hévíztől 7 km-re. A nagyközség a Nyugat-Balaton régió egyik legintenzívebben fejlődő, állandó pezsgésben lévő, családbarát települése, kifogyhatatlan lehetőséggel. A település gyönyörű természeti környezetben fekszik: északról a Keszthelyi-hegység békés lankái határolják, délről a Balaton hullámai mossák. Ez az a hely, ahol mindenki megtalálja a kedvére való kikapcsolódást!

13+1 indok, hogy miért Gyenesdiást a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluját válassza
1.   Az édesvizű sekély Balaton gyerekbarát strandokkal vár. Gyenesdiáson akár választhat is a nyüzsgő Diási Játékstrand, és a kissé csendesebb Gyenesi Lidóstrand között. Mindkét strandon szórakoztató gyerekprogramok, animáció, játszóterek, sportolási lehetőség, illetve vendégbarát szolgáltatások, helyi ízek várják a kikapcsolódni vágyókat.
2.   Két keréken! A kerékpár szerelmesei a Balatoni bringakörút szemet gyönyörködtető tájain, vagy az erőt próbáló erdei utakon bizonyíthatnak. Aki drótszamáron szeretné megismerni a régiót, akár vezetett túrákon is résztvehet.
3.   Csábít a természet? A Keszthelyi-hegység egyedülállóan változatos növény-, és állatvilága, túraútvonalak, kilátók, lélegzetelállító panoráma, tanösvények hívják a természetbarátokat.
4.   Még több élményt kevesebbért! A West-Balaton Gyenesdiás Plus kedvezménykártya megvásárlásával az egy héten át érvényes ingyenes strandbelépésen túl, rengeteg kedvezményhez juthat éttermekben, múzeumokban, szolgáltatóknál, sőt akár kerékpár kölcsönzésnél is.
5.   Adrenalin-függőknek! Csodálatos természeti környezetben található modern Sportlőtéren, szakszerű irányítás mellett próbálhatják ki a vállalkozó szelleműek az agyaggalamb-lövészetet.
6.   Mesterségek nyomában – kézműves foglalkozások: Keramikustanoda, vasverő műhely, kézműveskuckó várják az ügyes kezű, kreatív kicsiket, és nagyokat.
7.   Állati helyszínek! A Festetics Imre állatparkban közel 40 féle, Magyarországon őshonos állatfajjal ismerkedhet meg az egész család. Livi Állatfarmján a háztáji állatok simogatása, etetése mellett a bátrabbak kipróbálhatják a kecskefejést is!
8.   Vitorlát fel! Fedezd fel a Balatont akár egy különleges élményt kínáló sétahajó úton, akár egy izgalmas vitorlás túra keretében!
9.   Gyenesdiáson mindig történik valami! Egész évben változatos hagyományőrző, és rendhagyó programokkal, kulturális, zenei, és sport rendezvényekkel, kulináris élményekkel várjuk az egész családot!
10.   Mi az, amitől még több? A hosszabb időt nálunk töltő vendégek rengeteg élményt találnak a régióban. A Nyugat-Balaton térség számtalan gyerek és családbarát programot kínál: élményfürdők (Zalakaros, Kehidakustány Zalaszentgrót), múzeumok (Történelmi Vasútmodell kiállítás kerti kisvasúttal, Balatoni Múzeum, Georgikon Majormúzeum és Élménygazdaság, Marcipán múzeum, Babamúzeum, Csigaparlament, Vidor Játékmúzeum Keszthelyen, Kis-Balaton Ház), Tapolcai Tavasbarlang, várak (Rezi, Tátika) és várjátékok is (Szigliget, Sümeg), állatfarmok (Csillagvár állatsimogató, Fenékpuszta Madárgyűrűző, Afrika Múzeum, Kápolnapuszta Bivalyrezervátum, Salföld Major) – hogy néhányat említsünk.
11.   Jutalom a kalandokért! A legjobb gyenesdiási helyek felfedezéséhez  Hétpecsétes hétpróba címmel pecsétgyűjtő játékra hívunk. Az ügyes kis kalandorok meglepetés ajándékra számíthatnak!
12.   Mi veled ünnepeljük a szülinapodat! Szülinapi belépőkártyával és apró meglepetéssel kedveskedünk a Gyenesdiáson szülinapját ünneplő gyermekeknek.
13.   Kóstolja meg Gyenesdiás ízeit! A helyi termelői piac házias, tájjellegű ízekkel csábítja el a látogatókat, éttermeink változatos kínálattal, családbarát szolgáltatásokkal kényeztetik a kulináris élményekre vágyó vendégeket.

+ 1   Nálunk minden vendég számít! A pihentető nyaralás a szálláshelyen kezdődik. A vendégek egyedi igényeit szem előtt tartó, jól felszerelt, minősített családbarát szálláshelyek várják a pihenni vágyókat. GYENESDIÁSI SZÁLLÁSOK

Töltse nyaralását hazánk egyik legszebb fekvésű, legizgalmasabb családbarát üdülőhelyén a Balatonnál!

További információért keresse irodánkat!
Tourinform Gyenesdiás
Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
Tel: (+36) 83/511-790
gyenesdias@tourinform.hu