Megújul a Festetics kilátó

Gyenesdiás egyik legkedveltebb kirándulópontja hamarosan megerősödve és megszépülve várja látogatóit, de átmenetileg sajnos nem látogatható.

Kedves gyenesdiási túrázók, kirándulók!

2021. augusztus 19-én megtörtént a munkaterület átadás, így a következő hetekben-hónapokban(?) sajnos nem lesz látogatható kedvenc gyenesdiási kilátónk, a Festetics kilátó, ám hamarosan megerősödve és megszépülve áll a látogatók rendelkezésére, hogy újra gyönyörködhessünk csodálatos panorámájában. Addig is, amíg elkészül és újra birtokba vehetik a kirándulók, látogatóink figyelmébe ajánljuk gyalogtúrázók részére készült ajánlónkat, amely számos útvonalat, helyszínt és tippet tartalmaz. Ha további hasznos ötletekre, vagy térképekre kíváncsi, látogassa meg Tourinform Irodánkat személyesen, írjon e-mailt, vagy hívjon minket telefonon!

Tourinform Gyenesdiás
Gyenesdiás, Hunyadi utca 2.
Tel.: +36 83 511-790
E-mail: gyenesdias@tourinform.hu

Szép időt és jó túrázást kívánunk vendégeinknek a gyönyörű Keszthelyi-hegységben!

 

Alábbiakban a fenntartó Bakonyerdő Zrt. közleményét olvashatják a kilátó felújításával kapcsolatosan:

Kedves Látogatók!

A 20 éve épült, népszerű Festetics kilátó fa tartószerkezetének állapota az idő előrehaladtával nagy mértékben leromlott, ezért felújítása szükségessé vált. Az elmúlt időszakban Társaságunk megvizsgáltatta a faanyag-szerkezeti, majd statikai állapotát. Az eredmények alátámasztják a kilátó megerősítésének indokoltságát, ezért a látogatók biztonsága érdekében a Festetics kilátót lezárjuk! Kérjük Önöket, biztonságuk érdekében ne menjenek fel a kilátóba!

A kiviteli terv elkészült, a munkálatok az időjárási függvényében jövő év elején kezdődnek meg. 

Célunk, hogy az idei évben 28.000 látogató által felkeresett építmény, a jövő évben már megerősített szerkezettel fogadja a kirándulókat. A felújítás költségeit a Bakonyerdő Zrt. – jelentős közjóléti szerepvállalása részeként – önerőből finanszírozza.

Míg újra használható lesz a Festetics kilátó, javasoljuk, látogassák meg a Keszthelyi-hegységben, Társaságunk által üzemeltetett számos kilátó valamelyikét.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Bakonyerdő Zrt.
Keszthelyi Erdészet

Tel: +36/83-515-360
Email: keszthelyierdeszet@bakonyerdo.hu