Megújult a Festetics kilátó

Gyenesdiás egyik legkedveltebb kirándulópontja megerősödve és megszépülve várja látogatóit, 2022. áprilisától újra látogatható.

 

Már régóta várjuk a Festetics kilátó megnyitását, hogy újra gyönyörködhessünk a 3. emeletéről elénk táruló fenséges panorámában.

Az elmúlt években a Bakonyerdő Zrt. erdeiben, ökoturisztikailag kiemelt területeken számos értékteremtő fejlesztés valósult meg, a Széchenyi 2020 európai uniós pályázati rendszer keretein belül, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. által vezetett konzorciumban. Pályázati támogatással a biztonság érdekében a Festetics kilátó statikailag megerősítésre került, biztonsági hálót kapott, elemeket cseréltek, illetve megszépült.

A kivitelezés ugyan csúszott, de 2022. március 30-án a Bakonyerdő ZRt ünnepélyes keretek között felavatta a megújult kilátót.

Áprilistól bátran tervezhetjük kirándulásainkat a Nagymezőről pár perces sétával elérhető kilátó érintésével, de a környék további látnivalóit is érdemes felkeresni, amihez remek „körítés” az ébredező természet.

Aki szeretne többet megtudni a Keszthelyi-hegységről, őshonos magyar állatfajokról, keresse a Festetics Imre Élményközpontot. A Természet Háza Látogatóközpont, a Festetics Imre Állatpark és a Vadfarm egy belépőjeggyel, és az idei évtől egy név alatt keresendő.

Túratippekért kattintson a linkre, amely számos útvonalat, helyszínt és tippet tartalmaz, kiemelten ajánljuk a GyenEScape kalandtúrát is, vagy érdemes felkeresni a helyi Tourinform irodát, ahol gyalogtúra térkép is beszerezhető, melyhez újdonságként útvonalajánlásokat tartalmazó betétlapot készített a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület.

Szép időt és jó túrázást kívánunk vendégeinknek a gyönyörű Keszthelyi-hegységben!

Tourinform Gyenesdiás
Gyenesdiás, Hunyadi utca 2.
Tel.: +36 83 511-790
E-mail: gyenesdias@tourinform.hu