Balatoni Bringakörút

A Balatoni Bringakörút kicsiknek és nagyoknak biztonságos, és nagyon kellemes útvonalat kínál, melyet mind többen fedeznek fel.

Túrák a Balatoni Bringakörúton

1/A. Kiindulópontunk a Bringatanya, ahol akár – nehogy energiahiányban szenvedjünk – ehetünk egy fagyit. Vonyarcvashegy irányába indulunk, ahol különleges élményt kínál a Szent Mihály-domb, ahová a kápolnán kívül a csodálatos kilátás miatt is érdemes felkapaszkodni. Balatongyörök kedves strandja melletti mólóról a kezdő túrázók már áthajózhatnak Balatonmáriára. Fenékpusztán a 400 éves Berki Betérő, a római kori romok (Valcum), és a madárgyűrűző mindenképp megér egy megállót. Utunk haza Keszthelyen át vezet vissza Gyenesdiásra.

1/B.
Balatongyörökről továbbhaladva megpihenhetünk a Szépkilátónál, itt szintén kapaszkodni kell. Balatonedericsen útba esik az Afrika Múzem, Dr. Nagy Endre vadász hagyatéka. Szigliget nevezetessége a Várhegy a rajta levő várrommal, ahonnan az egyik legszebb magyar vidék képe tárul elénk. Főszezonban Szigligetről is áthajózhatunk Balatonmáriára.
A déli parton vezető út kellemes árnyas fák között vezet.

1/C.
Érdemes kitérőt tennünk a biztonságos mellékutakon Balatonszentgyörgy felé, ahol több tájház és a Csillagvár kirándulóközpont nyújt érdekes látnivalókat (panoptikum, állatsimogató, csárda), de Vörs felé érinthetjük a Kis-Balatont is.

1/D. Ha továbbmegyünk Badacsonyba, feltétlenül kóstoljunk meg egy pohár híres Kéknyelűt, aztán hajóval folytathatjuk utunkat Fonyódra. A Balaton déli partján vezető bringaútat vidám strandok törik meg, illetve szép időben gyönyörű látványt nyújtanak az északi part hegyei.

Forrás, további részletek: www.west-balaton.hu

Balatoni Bringakörút térkép és ismertető: funiq.hu

Térképért, további tippekért forduljon a Tourinform irodához!