Helyszín:

Diási Vízimalom, Festetics Fűszerkert és Herbárium

Információk:

Gyenesdiás, Malom u. 5.
GPS: 46.765499, 17.299972

Kategória:

egyéb

Ez az esemény lejárt

Program ajánlatok

2022
07.02.
Gyenesdiási Keszeg Fesztivál Gyenesdiás, Piac
további programajánlatok
hirdetés

Advent a Malomban – tematikus gyógynövénynapok

A természet csodás kincseivel ismerkedhetünk meg advent jegyében.Lesz kreatív workshop, kencefice készítés és a karácsony gyógynövényei is terítékre kerülnek.

A  tematikus gyógynövény napok az adventi időszakban is folytatódnak a Festetics Fűszerkert és Herbáriumban. Az érdeklődők fantasztikus gyógynövényekkel ismerkedhetnek meg Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta vezetésével.

2021. november 27. szombat 13-16 óra: Adventi koszorúink gyógynövényei
Gyakorlati workshop adventi koszorú készítésével, a bennük lévő növények fitoterápiás és virágkötészeti megközelítésével.
Részvételi díj: 4.000 Ft, mely tartalmazza a koszorú elkészítéséhez szükséges növényeket, alapanyagokat (gyertyákat, szalagokat nem), illetve az elfogyasztott gyógynövényes teákat, kóstolókat. A hely korlátozott befogadóképessége miatt max. 8 fő jelentkezését tudják fogadni. Jelentkezési határidő: 2021. november 19.

2021. december 5. vasárnap 13-16 óra: Gyógynövényes kencefice készítés az Advent jegyében
Gyakorlati workshop melyen gyógynövényes ajándékokat készítünk egyszerűen (fürdőbomba, kenőcsök, ajakír, stb.), a felhasznált gyógynövények részletes ismertetésével.
Részvételi díj: 9.000 Ft, mely tartalmazza az írott recepteket, az elkészített kincsek hazavihető darabjait 4.000 Ft értékben, valamint a nap folyamán elfogyasztott gyógynövényes teákat, kóstolókat. A hely korlátozott befogadóképessége miatt max. 8 fő jelentkezését tudják fogadni. Jelentkezési határidő: 2021. november 26.

2021. december 12. vasárnap 14-15 óra: A Karácsony gyógynövényei
Előadással egybekötött gyógynövényes teadélután a Herbáriumban a karácsonyi ünnepkör hagyományos gyógynövényeiről, belőlük készített teák kóstolójával.
A részvétel in-Gyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: kakukkfuporta@gmail.com. Hozzájárulást szívesen fogadnak!

További információ:
Kakukkfű Porta
Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta
kakukkfuporta@gmail.com
Tel.: 20/348-6368