Helyszín:

Ligetplex Cinema

Információk:

Gyenesdiás, Kereskedők útja 4.

Kategória:

kultúra

Ez az esemény lejárt

Program ajánlatok

2023
02.15.
Traccsparti Nagy Ervinnel Gyenesdiás, Községháza
további programajánlatok
hirdetés

Ligetplex Magyar Filmnapok

Filmrajongók figyelmébe ajánljuk Gyenesdiás legújabb kulturális programsorozatát.

A gyenesdiási Ligetplex Cinema és a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár közös rendezvénysorozatát a magyar filmek dicséretére találták ki a szervezők. A beszélgetéseket Szabó Zsolt Szilveszter, a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója vezeti.

2022. november 17. csütörtök 18:00 óra Magasságok és mélységek – Filmbemutató és közönségtalálkozó
Csoma Sándor első nagyjátékfilmje Erőss Zsolt tragédiáját dolgozza fel . A megtörtént eseményeken alapuló dráma a hegymászó özvegye, Sterczer Hilda gyászfeldolgozásán keresztül meséli el a 2013-as végzetes kalandot és az azt követő történéseket.
A vetítés után vendégünk a film keszthelyi származásó operatőre: Tóth Levente

Helyfoglalás szükséges, amit a film műsorra kerülését követően EZEN a linken érnek el.

 

A Ligetplex Magyar Filmnapok korábbi eseményei:

2022. november 10. csütörtök 18:00 óra: Hétköznapi kudarcok – Filmbemutató és közönségtalálkozó
A vetítés után közönségtalálkozó az alkotókkal. Vendég: Grosan Cristina a film rendezője
Grosan Cristina rendező második nagyjátékfilmjében három nő húsbavágóan aktuális történetét ismerhetjük meg, miközben a szereplők világát misztikus természeti anomáliák forgatják fel.
A magyar-cseh-szlovák-olasz film a Velencei Filmfesztiválon rendezői díjat nyert.

2022. március 18. péntek 18:00 óra: Kilakoltatás – Filmbemutató és közönségtalálkozó
A vetítés után közönségtalálkozó az alkotókkal. Vendég: Fazekas Máté Bence a film író-rendezője
A szatirikus hangvételű film egy nem éppen mindennapi kilakoltatásról szól, ráadásul egy napba sűrítve.
A kilakoltatás végrehajtásáért felelős bírósági tanonc nem várt ellenállásba ütközik a háza elhagyására kényszerülő idős néni személyében, aki mindent megtesz, hogy mentse a kis házba sűrített életét.
A megtörtént események alapján készült film a rendező első nagyjátékfilmje.

2022. január 12. szerda 18:00 óra: Az unoka – Filmbemutató és közönségtalálkozó
A vetítés után közönségtalálkozó az alkotókkal: Deák Kristóf rendező-író, Blahó Gergő főszereplő és Balázs Ádám zeneszerző
A film egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva. A napjainkban játszódó különös bosszútörténet főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi, aki – miután imádott nagyapja egy lelketlen csalás áldozata lesz – elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Deák Kristóf első mozifilmjének főszereplői Blahó Gergely, aki ezúttal lesz először látható mozifilmben.

2021. december 19. 18:00 órátólLegjobb tudomásom szerint – Filmbemutató és közönségtalálkozó
Okos és érzékeny pszichológiai dráma… (DMovies) Beeszi magát az ember fejébe… (cineuropa)
Lehengerlő magyar filmdráma Hámori Gabriella és Bodolai Balázs főszereplésével. Lőrincz Nándor és Nagy Bálint rendezők első filmjét számos nagy presztízsű filmfesztivál hívta meg programjába, illetve méltán nyerte el a legjobb film díját a Temesvári Közép-Európai Filmfesztiválon. A vetítést követően Lőrincz Nándor és Nagy Bálint rendezők, valamint Mécs Mónika producer mesél a film készítésének körülményeiről és a mozi világáról.

2021. november 18. 18:00 órától mozivásznon ezúttal a Magyar Passió című nagysikerű magyar filmdráma. A film rendezője, társ-forgatókönyvírója és főszereplője Eperjes Károly a vetítést követően közönségtalálkozón osztja meg a nagyérdeművel gondolatait a filmről, a forgatás körülményeiről.

2021. szeptember 23-án a Filmnapok következő állomása  18 órai kezdettel: Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjét mutatjuk be, majd online közönségtalálkozó keretében a vászonról jelentkezik be maga a rendezőnő! A romantikus filmdráma nemzetközi koprodukcióban készült Léa Seydoux, Gijs Naber és Louis Garrel főszereplésével.

2021. szeptember 1. Közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítés Varsics Péter rendezővel Gyenesdiáson, a Ligetplex Cinemában. A vonyarcvashegyi származású rendező első mozifilmje az Így vagy tökéletes, egy igazán üdítő romantikus komédia, mely finoman cinikus humorral árnyalja a párkapcsolatok és az alkotás hazugságainak kusza világát.

További információ:
József Attila Művelődési Ház és Könyvtár
Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.
83/314-507
gyenesdiaskultura@gmail.com