Tavasz a Malomban – tematikus gyógynövénynapok.

A természet csodás kincseivel ismerkedhetünk a tavaszi időszakban is - pár órás előadások vagy akár 2 napos workshopok alkalmával.

A  tematikus gyógynövény napok a tavaszi időszakban is folytatódnak a Festetics Fűszerkert és Herbáriumban. Az érdeklődők fantasztikus gyógynövényekkel ismerkedhetnek meg Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta vezetésével.

Márciusi programok:

Tavasz a Malomban – Festő gyógy- és tápláléknövényeink a húsvét jegyében – Március 23. (szombat) 14.00-18.00
Hagyományos gyógynövényes workshop sok-sok meglepetéssel!
Mi került egykor a húsvéti asztalra? Milyen festő gyógynövényeket használtak nagyanyáink a színes tojások elkészítéséhez?
Előadással egybekötött vidám, egész délutános gyakorlati workshop, melynek során megismerhetjük a húsvéti ünnepkör gyógyító táplálék- és festő gyógynövényeit úgy, hogy közben a megismert gyógynövényekkel megfestésre kerülnek az ünnepi asztalra kerülő tojások.
Maximum 8 fő részvételével! Részvételi dí: 10.000,- Ft/fő, gyerekeknek 14 éves korig ingyenes (jelentkezési határidőn túl 12.000,- Ft/fő) mely tartalmazza az írott recepteket, az elfogyasztott gyógynövényes kóstolókat.
Jelentkezési határidő: 2024. március 10. Jelentkezni a kakukkfuporta@gmail.com címen lehet!

 

A foglalkozásokat, előadásokat Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta, a Kakukkfű Porta megálmodója és működtetője, a Festetics Fűszerkert és Herbárium üzemeltetője, Prima Primissima különdíjas gyakorló füvesasszony tartja.

Programváltoztatás joga fenntartva! Mindig aktuális információkért látogassa meg a Herbárium facebook oldalát.

További információ, bejelentkezés, egyeztetés:
Wágenhoferné Pohl Magdolna
20/348-6368, kakukkfuporta@gmail.com

A malom a 71-es főút felől autóval, míg a Balatoni Bringakörútról a Forrás-tanösvényen át közelíthető meg.
Cím: Gyenesdiás, Malom u. 7.
GPS: 46.765499, 17.299972


Gyenesdiás