A HŐSÖK Gyenesdiáson nyaralnak

Nemes gondolat született meg Gyenesdiáson az év elején.

A HŐSÖK Gyenesdiáson nyaralnak – a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület akciója

Az elmúlt hónapok történései olyan kihívások elé állították mindannyiunk életét, melyek lelkileg, érzelmileg nagy terhet róttak ránk. Kétségbeesetten figyeltük, ahogy a különböző szektorok dolgozói fáradhatatlan kitartással, önfeláldozással dolgoznak azért, hogy az élet, ha nem is a megszokott medrében, de ahhoz hasonlóan folyhasson tovább. Mindannyiuknak köszönettel tartozunk. A legnagyobb áldozatot azonban az egészségügyben dolgozóktól követelt a járvány, hiszen odaadó munkájukat akár életük kockáztatásával végezték. Hálánk fogadják most ők! 🙂

Egyesületünk szállásadó és szolgáltató partnereivel való közös együttműködésben, illetve a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával (MESZK) való hosszas egyeztetés és előkészítő munka eredményeképpen településünk idén nyáron vendégül lát olyan egészségügyi dolgozókat, akik a frontvonalban harcoltak, covid ellátásban vettek részt a nehéz időszakban.

Az egészségügyi szféra dolgozóinak támogatására tett felhívásunkra a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület szállásadó és szolgáltató tagjai közül többen éltek a felajánlás lehetőségével, ingyenes szállás biztosítása, vagy egyéb kedvezményes szolgáltatások formájában. A felajánlás célba juttatásában, a megfelelő személyek, családok megtalálásában a MESZK volt segítségünkre, szakmai rálátásával és országos hatáskörű kapcsolatrendszerével. Az egészségügyi dolgozók és családjaik az ország különböző részeiről érkeznek. Az egyesületi összefogásnak köszönhetően 11 szálláshely 55 főt lát vendégül, továbbá a MESZK támogatásával további 23 fő kapott lehetőséget az akcióban való részvételre, így összesen 78 fő (melyből 38 fő egészségügyi dolgozó) tölti pihenését Gyenesdiáson június 19-26. között.

Június 19-én szombaton érkezett vendégeket ünnepélyes keretek között fogadták a Gyenesdiási Piac és Rendezvénytéren. A házigazda Turisztikai Egyesület részéről Szalóky Szilvia köszöntötte őket, majd Gál Lajos polgármester osztotta meg gondolatait, mutatta be a települést a jelenlévőknek. Mindketten ezúton is kifejezték hálájukat az áldozatos munkáért. Az akcióban partnerként együttműködő Szakdolgozó Kamara részéről Szánti Istvánné járóbeteg-ellátásért felelős alelnök beszélt az egészségügyben dolgozók szemszögéből az akció fontosságáról.

Ezt követőn a jelenlévők átvették névre szóló ajándékcsomagjukat, mely belépőket, utalványokat tartalmaz, így a szállás biztosítása mellett az egyesületi összefogásnak, szolgáltatók felajánlásának köszönhetően számos élményben lehet részük a HŐSÖKNEK Gyenesdiáson:

  • Önkormányzati támogatással a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujának strandjait ingyenesen látogathatják a vendégek,
  • vezetett vízitúrán vehetnek részt a Kajaksziget szervezésében,
  • a családokat a Bakonyerdő Zrt. felajánlásában várják a Természet Háza Látogatóközpontba és a Festetics Imre Állat- és Vadasparkba,
  • az egyesület jóvoltából részt vehetnek a saját fejlesztésű kalandtúrájukon, a GyenEScape kalandjátékon, továbbá
  • West-Balaton kedvezménykártyával közel 100 elfogadóhelyen vehetnek igénybe különböző mértékű kedvezményeket,
  • Édeske Műhely, Bangó Edina a gyerkőcöket várja egy szelet sütire,
  • a Vaszi Beach Shop pedig strandcikkekkel járul hozzá vendégeik nyaralásához
  • továbbá egy frissítő italra az este folyamán piacos partnereink vendégül látták a hősöket.
  • A csomagban természetesen kiadványokat, hasznos információkat is találtak az utalványok mellett.

A napokban még érkeznek a vendégek, kit ahogy a szabadsága enged (a nyitóprogramon a teljes létszám 1/3-a tudott csak jelen lenni).

Ezúton is KÖSZÖNET és HÁLA mindenkinek, aki helyt állt a nehéz időben! Köszönjük továbbá a MESZK együttműködését, partnereinknek pedig a felajánlásokat és nagylelkűségüket.

A  vendégeknek élménydús balatoni nyaralást, jó pihenést és csodás gyenesdiási napokat kívánunk!

Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
Gyenesdiás, Hunyadi utca 2.
Tel: 06 83 511 790
gyenesdias@tourinform.hu

Szállásfelajánlás:
Ágnes Apartman, Riedl Ferencné
Piroska Apartman, Szalókiné Farkas Piroska
Balaton Beach, Schindler Manfred
Oasis of Peace, Lugosi Zsolt
Judit Apartman, Kovács Pál
A Mi Házunk, dr Halász Gabriella
Folly Ház, Folly Pál
Benedek Ház, Benedekné Gelencsér Katalin
Lili Nyaralóház, Fodor Tibor
Dencs Apartman, Dencs Krisztián
Anci Apartman, Nacsa Gáborné

Támogatók, felajánlások:
Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata Ingyenes strandbelépés a Diási Játékstrandra és a Gyenesi Lidóstrandra
Gyenesdiási Turisztikai Egyesület Gyenescape kalandjáték
Bakonyerdő Zrt. Ingyenes belépés a Festetics Imre Élményközpontba
Kajaksziget Vezetett vizitúra a Balatonon, két turnusban
Vaszi Beach Shop strandi ajándéktárgyak
Gyenesdiási Piac vendéglátó egységei egy frissítő itallal várják a meghívottakat
Édeske Műhely Süteményfelajánlás a gyermekek számára