BalatonBIKE365 – Új, innovatív megoldások a balatoni bringások kezében

Új, modern és praktikus eszközök a balatoni kerékpárosok szolgálatában idén ősztől. Ha eddig nem bringáztál a Balatonnál, most garantáltan két kerékre pattansz!

 

Ha valaki a Balatonnál szeretne bringázni, elsősorban a Balatoni Bringakörút jut eszébe. De vajon milyen kincseket, kitérőket rejt ezeknek az útvonalaknak a környéke? A BalatonBIKE365 projekt megálmodói többek között azzal a szándékkal indították el a fejlesztést, hogy időben és térben is szélesítsék a balatoni kerékpározásban rejlő lehetőségeket – céljuk egyrészt, hogy letereljék a Bringakörútról a kerékpárosokat kisebb kitérőkre, körútvonalakra, másrészt a projekttel szeretnék a bringaszezont meghosszabbítani. Ennek érdekében újonnan kitáblázott útvonalakkal, szolgáltató központokkal, weboldallal és applikációval fejlesztik a balatoni kerékpáros turizmust.

A honlapon és így az applikációban közel 50 túraútvonal szerepel bő 1000 km útvonallal és különböző technikai paraméterekkel, melyek közül a megfelelő útvonal kiválasztását praktikus szűrők segítik. Lehetőség van túraútvonal megtervezésére is, amely lementhető, és az applikációban könnyen követhető. A rendszer folyamatosan bővül és frissül.

A Balaton térségében kerékpáros túrát tervező látogatók 2021 őszétől vehetik igénybe az innovatív fejlesztéseket. A weboldal és az applikáció a magyar mellett hat nyelven (angol, német, holland, olasz, cseh, szlovák) nyújt információt a kerékpáros turistáknak az útvonalakról, attrakciókról, látnivalókról, egyúttal marketing lehetőséget jelent a térség szolgáltatóinak.

Turisztikai portálunkon található túrajánlóinkat is hozzáigazítjuk a BalatonBIKE365 projekthez, tehát a projekt weboldalán, az applikációban és a nyomtatott térképeken szereplő útvonalakat, megnevezéseket és jelzéseket hamarosan megtalálja leírásainkban is.

Ismerje meg a projektet az alábbi Youtube videó megtekintésével:

Keresse fel a projekt weboldalát, töltse le az applikációt mobil készülékére, és élvezze a balatoni kerékpárútvonalak varázslatos kincseit!
Részletekért kattintson a képre:

Forrás, további részletek: balatonbike365.hu

Facebook oldal: facebook.com/balatonbike365

Térképért, további tippekért keresse fel a
Tourinform Gyenesdiást
8315 Gyenesdiás, Hunyadi. u. 2.
Tel: +36 83 511-790
E-mail: gyenesdias@tourinform.hu