Bringatanya a Fagylalt Világbajnokságon

A Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely 2. helyezést ért el a fagylalt világbajnokság európai döntőjén! Gratulálunk!

2017. július 25-én, magyar sikerrel zárult a Gelato World Tour nevű fagyiverseny. Somogyi Renáta Il mio cioccolato fagyija lett a második, így bejutott a szeptemberben megrendezésre kerülő világbajnokság döntőjébe.
A fagylaltverseny európai döntőjét Bolognában tartották. 160-an neveztek európaszerte, ebből húszan jutottak az európai döntőbe köztük három magyar cukrász.
Gratulálunk Somogyi Renátának és a Bringatanya csapatának, aki(k) az Il mio cioccolato fagylalttal (maracujás csokoládé fagylaltja, karamellizált ostyával és kakaóbab törettel) ilyen csodás eredményt értek el!
A fagyi folyamatosan elérhető a pultban, de érdemes a tavalyi díjazott finomságokat is megkóstolni, hiszen nem ez volt az első megmérettetésük.

Az elmúlt évben a Balaton Fagyija versenyen a Gyenesdiós névre keresztelt, helyi dióból és otellószőlő-lekvárból, valamint sós diógrillázsból készült kreációval különdíjat nyert Bringatanya, majd a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének Év Fagylaltja országos versenyéről egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza a Somogyi család. A cukrászdák és kézműves fagylaltozók versenyében a kötelező íz alkategóriában Kardamomos Meggy nevű fagyijával (hagyományos meggyfagylalt indiai gyömbérfélével ízesítve) ezüstérmet, a szabadon választott íz alkategóriájában pedig Vilmoskörtés borhabjával (szerecsendiós marsala-desszertbor vilmoskörte-lekvárral) nyert aranyérmet a Bringatanya.