Bringatanya fagylaltozó sikerek

A Bringatanya csapata által megálmodott kreációk már idén is több díjat nyertek. Gratulálunk a csodás eredményekhez!

A gyenesdiási Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely évről-évre nívós díjakat gyűjt be a Somogyi család lelkes és szakmailag kifogástalan munkájának köszönhetően. Az elismerésekről a cikkben olvashatnak részletesebben a teljesség igénye nélkül.

2023-ban a Fagylalt Európa Bajnokságon (Gelato Europe Cup) a magyar csapat (Gácsi Zoltán, a Csokoládé Akadémia vezető cukrásza, Füredi Krisztián, a Hisztéria Cukrászda vezető cukrásza és Somogyi Renáta, a Bringatanya Fagyizó fagylaltmestere)  3. helyezést ért el ” Erdő és mező virágai” témájú, a magyar ízvilágot bemutató fagyos desszertkülönlegességével. A dobogós hely mellett a magyar csapat megszerezte a kvalifikációt a 2024-es Fagylalt Világbajnokságra (Gelato World Cup) is.

2019-ben a műhely az “illatos izabella” fagylaltkülönlegességgel ismét elnyerte a Balaton fagyija díjat.

2018. márciusban a Gelato Festival nemzetközi fagylaltverseny magyarországi elődöntőjén a “Next generation” kategóriában nyertek díjat, így részt vehettek Rómában a Gelato Festival NEXT GENERATION nemzetközi döntőjén. A 2018-as Év Fagylaltja országos versenyről is több díjjal tértek haza: az Év Fagylaltja címet a “bazsalikomos málna” kreáció nyerte el, ezenkívül egy bronzéremmel, Szeged város különdíjával és a Kézműves Fagylalt Nívódíjjal gazdagottak.

2017-ben a Gelato World Tour európai döntőjén Bologna-ban 2. helyezést ért el, majd Rimini-ben a verseny végső döntőjében a szakmai zsűri különdíját kapta. Ezenkívül a Balaton fagylaltja versenyen 1. helyet nyert a “Festeticsék mandulás csókja” kreációjukkal.

2016-ban a Balaton Fagyija versenyen a “Gyenesdiós” névre keresztelt, helyi dióból és otellószőlő-lekvárból, valamint sós diógrillázsból készült kreációval különdíjat nyert Bringatanya, majd a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének Év Fagylaltja országos versenyéről egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza a Somogyi család. A cukrászdák és kézműves fagylaltozók versenyében a kötelező íz alkategóriában “Kardamomos Meggy” nevű fagyijával (hagyományos meggyfagylalt indiai gyömbérfélével ízesítve) ezüstérmet, a szabadon választott íz alkategóriájában pedig “Vilmoskörtés borhabjával” (szerecsendiós marsala-desszertbor vilmoskörte-lekvárral) nyert aranyérmet a Bringatanya.

A fagylalt műhely sikereiről, a Somogyi családról a link alatti cikkben olvashat.