Gyenesdiás 2021-ben tovább fejlődik

Gyenesdiáson a helyzet ellenére is folyamatosak a fejlesztések, és már alig várjuk, hogy vendégeink mielőbb újra megtöltsék a tereket!

 

2021-01-26

Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában szorgosan telnek a téli hónapok is. A település vezetése, a helyi vállalkozók, szálláshely szolgáltatók sikeresen kihasználva az adódó lehetőségeket látványos fejlesztésekbe kezdtek.

Hamarosan új attrakció nyitja meg kapuit Gyenesdiáson. Az egykori Talabér-Bujtor-Osvald – féle vízimalom teljes mértékben megújul, környezete megszépül. Pékmúzeum, herbárium, fűszerkert, tanösvény várja rövidesen az idelátogatókat az önkormányzati fejlesztésnek köszönhetően, mely több pályázat támogatásával valósult meg.

A szálláshelyek – elsősorban a Kisfaludy pályázatnak köszönhetően, de többen önerős beruházásként – fejlesztik, csinosítják szobáikat, apartmanjaikat, kertjeiket, hogy minél komfortosabb, szebb környezetben fogadhassák vendégeiket. Sok helyen megújultak a fürdőszobák, a burkolatok, a kertek, korszerűsödtek a nyílászárók, fűtésrendszerek, szigetelések történtek, beszerzésre kerültek új klímaberendezések, bútorok, konyhai gépek, napelemek, játszótéri elemek. Bíznak a húsvéti nyitásban, és nagyon várják már, hogy vendégeik birtokba vegyék a megújult és megszépült szálláshelyeket.

A vendéglátóegységek is alig várják már, hogy újra benépesüljenek a sokáig ürességtől kongó terek. Idén új „éttermi kalauzzal” készülnek a helyi turisztikai egyesülettel karöltve, hogy ezzel is segítsék a látogatókat a tájékozódásban.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület kreatív csapata termékfejlesztésen dolgozik. A tavaly elindított újszerű, különleges élményeket kínáló kalandjátékuk, a GyenEScape újabb verziójának kiadása legújabb projektjük, ám ezúttal a kisebb gyermekeket, illetve a gyermekes családokat célozzák meg. Családi gyalogtúrájukhoz térkép és foglalkoztató füzet készül, továbbá garantált programjaik köre bővül.

A rendezvények tervezése is töretlen optimizmussal zajlik Gyenesdiáson. A hagyományos, sokak által kedvelt rendezvények mellett lesznek újragondolt, és teljesen új programok is.

Gyenesdiás méltán népszerű strandjain is zajlanak fejlesztések a kényelmi szolgáltatások terén: a Diási Játékstrandon megújul a beléptető rendszer, és új jegykiadó automata is segíti majd a minél gyorsabb bejutást, továbbá új értékmegőrzők biztosítják a nyaralók nyugodt és felszabadult strandolását. A Gyenesi Lidóstrandon árnyékolófejlesztés lesz, több pad áll majd a vendégek rendelkezésre, a tájékozódást strandi óra segíti majd, ill. az idei évtől itt is lesz értékmegőrző.

Megújul a Lőtér Klubépülete, ami lehetőséget ad majd a lövész sport színvonalas kiszolgálására, és az egyesületi élet támogatására. A sportolók, vendégek még nagyobb biztonsága érdekében is zajlanak fejlesztések a Lőtér területén.

A Nagymező erdei kirándulóközpontban is lesznek újdonságok. A Bakonyerdő Zrt. erdei bútorokat, tűzrakóhelyeket, tájékoztató táblákat, erdei tornaszereket, játszóeszközöket helyez ki, cserél vagy újít fel. Folyamatban van a Festetics kilátó felújítása, valamint a Festetics turistaút kialakítása a Keszthelyi-hegységben, továbbá a Festetics Imre Állatpark és a Természet Háza Látogatóközpont környezetében is lesznek változások, újdonságok (részletek hamarosan:-)

A Ligetplex Cinema, a Balaton régió legmodernebb mozija is készül az újranyitásra, amikorra már 2 terembe várja a filmrajongókat. A József Attila Művelődési Házzal közös szervezésben pedig filmvetítésekkel egybekötött közönségtalálkozókat, beszélgetéseket terveznek.

Tervezze velünk nyaralását! Szállásajánlatokért, illetve további információkért, rendezvényekértgarantált program tippekért, látnivalókért, térképekért, menetrendekért, bérelhető kerékpárokért bátran fordulon a gyenesdiási Tourinform irodához!

Tourinform Gyenesdiás
Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
83/511-790
gyenesdias@tourinform.hu