Új egészségközpontú vállalkozás Gyenesdiáson

Kiegyensúlyozottabb és egészségesebb életért

„Egy kevésbé elterjedt egészséges mozgásformát, különleges stresszoldó technikákat és személyiségfejlesztést kínálunk az embereknek a Tai Chi, Qigong, meditáció és coaching alkalmazásával.” Ibolya & Friso

Nagy Ibolya és Friso Halbertsma azzal a céllal költöztek Gyenesdiásra, hogy régi nagy álmukat megvalósítva egy egészségközpontú életformát közvetítő vállalkozás működtetésén keresztül járuljanak hozzá az emberek életszínvonalának növeléséhez. Interjúnkból kiderül, mit is takar mindez pontosan.

Tourinform: Tai Chi, Qigong, meditáció, coaching… Mit takarnak ezek a kifejezések pontosan?

I&F: A Tai Chi egy ősi kínai harcművészet, amely lágy mozdulatokra épül, a test ellazítására és az önvédelemre fókuszál. A mozgó Qigong az egész testet átmozgató lassú, egyszerű egymáshoz kapcsolódó mozdulatsorból áll. A meditáció elménk lecsendesítése, figyelmünk befelé fordítása. A coaching egy személyes beszélgetés formájában történő támogató tevékenység.

Tourinform: Mire jó mindez?

I&F: A Tai Chi segít testileg ellazulni, és egyidejűleg szellemileg is nyugtató hatású, javítja a koncentrációs képességet, fokozza a testtudatot, fejleszti az egyensúlyérzéket. A Qigong rendkívül hatásos módszer a szervezet belső erősítésére, öngyógyító folyamataink serkentésére. A meditáció amellett, hogy szintén nyugtató hatású, egy nagyszerű módszer arra, hogy kapcsolatba kerüljünk saját belső lelki világunkkal és lelkileg kiegyensúlyozottabbá váljunk. A coaching segít felfedezni és kibontakoztatni személyes képességeinket, melyen keresztül növelhetjük önbizalmunkat. Hasznos lehet, ha elakadva érezzük magunkat életünk valamely területén, és támogathat céljaink sikeres elérésében.

Tourinform: Kinek ajánlott?

I&F: Az egyik legnagyszerűbb dolog a Tai Chi-ban, hogy rendkívül sokoldalú és rugalmas! Teljes mértékben igazítható a gyakorlatokat végző egyén fittségi állapotához és egyéni céljaihoz. Gyakorlása előzetes sporttapasztalat nélkül elkezdhető, és bármely korosztály számára ajánlott. A Qigong és meditáció mindenki számára ajánlott, akinek fontos a testi és lelki egészség megőrzése, fokozása. A coaching pedig praktikus mivoltából kifolyólag és sokrétű alkalmazási területeinek köszönhetően mindenkinek hasznos, akinek fontos a saját személyes fejlődése.

Tourinform: Mennyi idő kell, mire a gyakorlatok kifejtik hatásukat?

I&F: A pozitív hatás garantáltan már az első alkalom során érezhető! Hosszú távú maradandó változás nyilvánvalóan a gyakorlatok rendszeres végzésével idézhető elő, de eddig mindenki, aki velünk edzett pozitívabb testi, lelki, szellemi állapotban távozott, mint ahogy érkezett.

Tourinform: Mi a ti személyes kapcsolatotok az általatok kínált szolgáltatásokkal?

F: Egyetemi tanulmányimat szociális munka szakirányon végeztem, amely sikeres befejezése után rengeteg féle embernek segítettem munkám során. Ezzel egy időben aktívan tanultam Kung Fu-t (Tai Chi), Qigong-ot és meditációt Hollandiában, illetve összesen 16 hónapot teljes intenzitással a Kunyu Shan harcművészeti iskolában, Kínában. A személyes motivációm a gyakorlásra, hogy mindig is úgy gondoltam, hogy a Tai Chi, Qigong és meditáció valami nagyszerű dolog, rendkívül egészséges és nagy kincs az emberiség számára. Régi nagy álmom volt egy olyan hely megteremtése, ahol megoszthatom mindezt más emberekkel, hogy ők is részesülhessenek ezeknek a művészeteknek a pozitív hatásaiból. Gyenesdiásnál jobb helyet erre el sem tudnék képzelni, a gyönyörű természeti környezet és az emberek nyitottsága, kedvessége miatt.

I: Számomra mindig is a sokrétű személyiségfejlesztés és az egészséges életmód, mint életstílus kialakítása állt a középpontban. Több évet éltem külföldön, ahol gazdag élettapasztalatot gyűjtöttem, és az évek során folyamatosan képeztem magam személyiségfejlesztés irányvonalon. A már korábban meglévő távolkeleti harcművészetek és meditációs technikák iránti érdeklődésem elmélyítése érdekében 2016-ban három hónapot töltöttem intenzív tanulással a Kunyu Shan harcművészeti iskolában.

Tourinform: Hogyan lehet csatlakozni a foglalkozásokhoz?

I&F: Telefonon és e-mailben várjuk az érdeklődők jelentkezését, majd egy személyes egyeztetés következik, ahol megbeszéljük a részleteket, és az időpontokat.

HARMÓNIA TAI CHI RETREAT

Időpontfoglalás: Személyes egyeztetés alapján, csütörtöktől hétfőig.
Telefon: 20 / 417-3716
E-mail: info@harmoniataichiretreat.com