Újdonság Gyenesdiás gasztronómiai kínálatában

Megnyitott a Kóstolom Balaton Borház Gyenesdiáson

 

Kóstolom Balaton Borház

Új színfoltként jelent meg Gyenesdiás gasztronómiai palettáján a Kóstolom Balaton Borház, ahol a településen fellelhető hagyományos borkultúrát ápoló borászatok és vendéglátóhelyek kínálatát kiegészítve, estéről estére változó témájú, pezsgő hangulatú programok kíséretében mutatják be a balatoni borokat vendégeiknek. A csapat újra élettel tölti meg a helyiek körében régóta jól ismert gyenesdiási Borházat. A júniusban új néven, új tartalommal megnyitott Kóstolom Balaton Borházban családias környezetet, igényes borkínálatot és mindig jó hangulatot ígérnek a hozzájuk betérő vendégeknek.

A fiatal csapat a Budapesten néhány éve megnyitott Borbár sikerén felbuzdulva új küldetést teljesít. Célul tűzték ki maguk elé, hogy a gyenesdiási borkultúrának új lendületet adnak.

„Célunk, hogy aki felénk jár, közvetlen kapcsolódhasson a borkultúrához, megismerkedhessen a választékunkon keresztül olyan termelőkkel, akiknek fontosak a helyi értékek és méltón képviselik a régiót. Az összes bort, amit helyben meg lehet kóstolni, elvitelre pinceáron is kínáljuk, mint egy klasszikus Vinotéka, ezért ha csak egy palack, vagy netán egy karton bort szeretnél venni is érdemes beugrani hozzánk. Mivel három különböző vendégterünk van, terasz, kert és pince, párhuzamosan futhat a pincében, vagy igény szerint a kertben borkóstoló, miközben a fedett teraszon nézzük az EB döntőt éppen, vagy később az olimpiai aranyakat ünneplejük együtt és pukkantjuk a pezsgőket.” – Pintér Zsolt, a Kóstolom Borbár és a Kóstolom Balaton Borház egyik alapítója, tulajdonosa

Borkínálatukban elsősorban balatoni borok szerepelnek, de az ország többi borrégiójának borai is megtalálhatók, és megkóstolhatjuk azokat a habzó borokat, pezsgőket és champagne-okat is, amelyek a Kóstolom csapat saját kedvencei. A borkóstolók mellett tematikus programokat szerveznek, így egyebek között izgalmas borpárbajra, egy-egy meghívott borásszal töltött kötetlen hangulatú beszélgetésre, mozi estékre, koncertekre invitálják a vendégeket.

.

Mindig aktuális információkért katt ide.

További információ, asztalfoglalás:
Gyenesdiás, Margaréta u. 5.
Tel: +36 30 973 1042