Hasznos információk A-tól F-ig

Állatorvos – Fodrász

Autópályák Magyarországon
Országunkban minden autópálya díjköteles!
Autópálya “matricát” benzinkútnál, vagy online lehet vásárolni. További információ: www.nemzetiutdij.hu

Bankautomata

A 71-es főút mellett, a Községháza falán OTP automata (Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.), az M7 Takarékszövetkezetnél saját ATM található (Gyenesdiás, Kossuth Lajos u. 29.)

Biliárd
A főút mellett, a gyógyszertár közelében, a Kossuth 89. alatti Sportházban biliárdasztalok állnak a vendégek rendelkezésére. Tel.: 83/510-330

Bowling
A főút mellett, a gyógyszertár közelében, a Kossuth 89. alatti Sportházban kétsávos, modern bowlingpálya áll a vendégek rendelkezésére. Tel.: 83/510-330

Busz
Keszthely és Hévíz irányába az Euro shop előtti buszmegállóban kell felszállni, míg a másik irányba a Községházával szemben, a főút másik oldalán. Menetrendi információ: www.menetrendek.hu.

Diási strand
Tiszta és gondozott füves területre hatalmas fák vetnek árnyékot. Büfék, éttermek, sportszerkölcsönzők, focipálya, lelátóval és éjszakai világítással kiegészített 2 strandröplabda-pálya, óriáscsúszda, a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya (mely a Balatonon az első), egyéb strandi szolgáltatások, tágas napozófelület, melyet árnyas fák öveznek, és ingyenes autóparkoló várja a strandolókat. Az amatőr sportkedvelők júliusban és augusztusban sportanimátor segítségével kipróbálhatják magukat streetball, strandröplabda, kispályás foci, asztalitenisz és lábtenisz terén. A kicsiket naponta 11 órától animátoraink által szervezett játékos programok várják. A Diási Játékstrandon ingyenes az internethasználat. A játékstrand egy hétig WB Gyenesdiás Plusz kedvezménykártyával ingyenesen látogatható.  Belépőárak itt!

Diszkó
Vonyarcvashegyen  a “Magyar Tenger” várja az érdeklődőket. Keszthelyen a körforgalomhoz közel található a Club of Colors diszkó, illetve Viviera Beach a Városi strandon.

Étterem
Településünkön számos kitűnő étterem, csárda található: pl. a 71-es út mentén a Torony Csárda és a Sportház étterem, a körforgalom közelében a Csokonai utcában a Piroska Csárda, a Lőtéri utcában a Szent Ilona Csárda, illetve a Wellness Hotel Katalinban a Katalin Étterem. Szezonális nyitvatartással működik a Komáromy Pizzéria a Diási Játékstrandon.

Fodrász
A településen több fodrászat és szalon működik. Az árak nem egységesek. A Wellness Hotel Katalin szalonja előzetes bejelentkezés alapján várja vendégeit az alábbi telefonszámon: +36 83/311-324. A Castelinho fodrászatban Györei Mária mesterfodrász várja kedves vendégeit szintén előzetes időpont egyeztetés alapján az alábbi telefonszámon: +36 30/473-9712.