Hasznos információk G-től J-ig

Gyenesi Lidóstrand – játszóterek

Gyenesi Lidóstrand
A község kisebb strandja, a Gyenesi Lidóstrand – a település nyugati végében – elsősorban a kisgyermekes családok kedvence. A Játékstrandhoz hasonlóan tiszta és ápolt zöld terület, hatalmas fákkal. Az itt strandolók szomjukat és éhségüket igényes büfékben csillapíthatják. Játszótér, homokos strandfoci és strandröplabda pályák és vízibicikli kölcsönző várja a játékoskedvű gyerkőcöket és felnőtteket. Belépőárak itt.

Hajó
A keszthelyi hajókikötőből szezonban különböző időtartamú sétahajókázáson vehet részt. Nagyon szép kilátás nyílik a Balatonról a Keszthelyi-hegységre. A kikötőből menetrend szerinti hajójárattal eljuthat például Balatongyörökre, vagy Badacsonyba.
Menetrendi információ: www.balatonihajozas.hu.

Háziállat
Kutyákat a legtöbb Balaton-parti strandra tilos bevinni. Ez a nyitvatartási időn túl is érvényes.

Horgászat
A helyi Horgászegyesület horgásztanyái, csónakkikötői remek lehetőséget kínálnak a horgászat szerelmeseinek. Gyenesdiáson csak csónakból lehet horgászni. Időponttól független nyári program.  Horgászjegyet Gyenesdiáson a Madách utca horgászboltban tud váltani. A környéken számos horgászati lehetőség van. Pl.: Kis-Balaton, mely valóságos horgász “paradicsom”, vagy a zalacsányi horgásztó.
Tel.: diási horgásztanya: +36 20/346-9935; gyenesi horgásztanya: +36 20/419-4176

Hulladékkezelés
A hulladék kezeléséről, legális elhelyezéséről részletes leírás olvasható a település weboldalán.

Idegenforgalmi adó
Idegenforgalmi adót minden 18 év feletti személynek a vendéglátójának kell fizetnie, melynek mértéke 2023-tól 590,-Ft/fő/vendégéjszaka.

Időjárás
A Balatonnál nagyon szeszélyes az időjárás, hirtelen viharos szél, vihar keletkezhet. Érdemes figyelni a keszthelyi Hotel Helikon tetején levő viharjelzést. Ha a lámpa 45/60 sec villog (másodpercnél lassabban), elsőfokú viharjelzés van érvényben, míg ha 90/60 sec villog (másodpercnél gyorsabban), másodfokú a viharjelzés. Legyen mindig óvatos!
Bővebben: Viharjelzések a Balatonon

Információ
Ha információra, prospektusra van szüksége, keresse fel a Tourinform irodát. Gyenesdiás, Hunyadi u. 2. Tel. +36 83/511-790
E-mail: gyenesdias@tourinform.hu

Internet
A főút mellett, a gyógyszertár közelében, a Kossuth 89. alatti Sportház éttermében internet kávézó került kialakításra: olvasó sarok kényelmes fotelekkel, újságokkal, valamint egy számítógéppel.
A Klubkönyvtárban (Községháza mellett) eMagyarország Pont működik. Az internethasználat ingyenes. Nyitva: H-Cs: 13.00-17.00; P.: 9.00-15.30

Játszóterek
Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában számos játszótér található. A kínálat nagyon változatos, hiszen a strandra épített hajóformát öltő játszótértől kezdve, az erdő közepén megbúvó tornapályáig itt minden megtalálható. Bővebben: Játszóterek Gyenesdiáson


Gyenesdiás