Hasznos információk G-től J-ig

Gyenesi strand – internet

Gyenesi strand
A község kisebb, Lidóstrandja, a Gyenesi – a település nyugati végében – elsősorban a kisgyermekes családok kedvence. Szintén tiszta és ápolt zöld terület, hatalmas fákkal. Az itt strandolók szomjukat és éhségüket az itt található büfék valamelyikénél csillapíthatják. Szombatonként gyermekanimációs foglalkozásokkal várja a gyerkőcöket az animátorcsapat. Belépőárak itt.

Hajó
A keszthelyi hajókikötőből szezonban különböző időtartamú sétahajókázáson vehet részt. Nagyon szép kilátás nyílik a Balatonról a Keszthelyi-hegységre. A kikötőből menetrendszerinti hajójárattal eljuthat például Balatongyörökre, vagy Badacsonyba.
Menetrendi információ: www.balatonihajozas.hu.

Háziállat
Kutyákat a legtöbb Balaton-parti strandra tilos bevinni. Ez a nyitvatartási időn túl is érvényes.

Horgászat
A helyi Horgászegyesület horgásztanyái, csónakkikötői remek lehetőséget kínálnak a horgászat szerelmeseinek. Gyenesdiáson csak csónakból lehet horgászni. Időponttól független nyári program.  Horgászjegyet Gyenesdiáson a Madách utca horgászboltban tud váltani. A környéken számos horgászati lehetőség van. Pl.: Kis-Balaton, mely valóságos horgász “paradicsom”, vagy a zalacsányi horgásztó.

Hulladékkezelés
A hulladék kezeléséről, legális elhelyezéséről részletes leírás olvasható a település Hulladék kisokosában.

Idegenforgalmi adó
Idegenforgalmi adót minden 18 év feletti személynek a vendéglátójának kell fizetnie, melynek mértéke 2017-től 440,-Ft/fő/vendégéjszaka.

Időjárás
A Balatonnál nagyon szeszélyes az időjárás, hirtelen viharos szél, vihar keletkezhet. Érdemes figyelni a keszthelyi Hotel Helikon tetején levő viharjelzést. Ha a lámpa 45/60 sec villog, elsőfokú viharjelzés van érvényben, míg ha 90/60 sec villog, másodfokú a viharjelzés. Legyen mindig óvatos!

Információ
Ha információra, prospektusra van szüksége, keresse fel a Tourinform irodát. Gyenesdiás, Hunyadi u. 2. Tel. +36 83/511-790
E-mail: gyenesdias@tourinform.hu

Ingatlanközvetítő
Balaton 1A Immobilien West Center Ingatlanközvetítő, Wipfler Ibolya
8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2/5.
Tel: +36 83/200-055, +36 30/265-7150
ibolyawipfler@gmail.com, www.hevizimmo.hu

Internet
A főút mellett, a gyógyszertár közelében, a Kossuth 89. alatti Sportház éttermében olvasó sarok kényelmes fotelekkel, újságokkal, valamint 1 számítógéppel internet café került kialakításra.
E-Magyarország pont működik a Könyvtárban (Községháza mellett). Az Internet használat ingyenes. Nyitva: H-Cs: 13.00-17.00; P.: 9.00-15.30