Intézkedések a koronavírus kapcsán

Kedves Érdeklődők, Gyenesdiásra látogatók!

Sajnos a koronavírus kapcsán életbe lépett rendkívüli intézkedések miatt településünkön is korlátozásokat kellett bevezetni. A kényszerleállás ideje alatt természetesen azon dolgozunk fáradhatatlanul, hogy az újranyitás során ismét felejthetetlen élményekben legyen része mindenkinek, aki Gyenesdiásra látogat!
Az alábiakban összegyűjtöttük a településünket érintő fontos tudnivalókat a korlátozásokkal kapcsolatban.

Gyenesdiásra vonatkozó információk (2020. nov. 11-től érvényes – frissítve 2021. február 2-án)

 1. A településen tervezett rendezvények egy része elmarad (a 2021-re tervezett rendezényekről itt tájékozódhat).
 2. A szabadidős létesítmények – és ezzel együtt garantált programjaink nem jelenleg elérhetőek (pl. József Attila Művelődési Ház és Könyvtár, Ligetplex Mozi, Pásztorház, Természet Háza Látogatóközpont, Festetics Imre Állatpark, Paintball pálya, Sportház, Lívi Állatfarmja, Vasverő műhely, Kézműveskuckó).
 3. Egyéni sportolási lehetőség adott a településen a Sportlőtéren, a Fitneszparkban és természetesen a közterületeken a kijárási korlátozást figyelembe véve.
 4. Az éttermekben helyi fogyasztásra nincs lehetőség a rendelet értelmében; ételrendelés több helyen is elérhető, többek között az alábbi éttermekben:
 5. A Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatal személyes ügyfélfogadása szünetel. Az alábbi elérhetőségeken lehet kapcsolatba lépni a Hivatallal ügyintézés céljából:
  Tel.: +36 83/312-737/100  E-mail: titkarsag@gyenesdias.hu
  További információ: www.gyenesdias.hu
 6. A gyenesdiási szálláshelyek üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket továbbra is fogadnak. Érdeklődni a településen működő Wellness Hotel Katalin**** elérhetőségein lehet, illetve időpont megadásával portálunkon lehet az elérhető szállások között böngészni. Kérjük, a szállásadóval minden esetben egyeztessenek a megadott elérhetőségek egyikén!
 7. A gyenesdiási Tourinform irodában térképeket, a település turisztikai portálján pedig számtalan túraleírást találnak a kirándulni vágyó érdeklődők, amelyek alapján könnyedén eltervezhetik a gyalogtúra útvonalát a gyönyörű Keszthelyi-hegységben. Jelenleg ugyan nem elérhető, de hamarosan újra várjuk bátor kalandorok jelentkezését izgalmas GyenEScape játékunkra, amelyen egyénileg, a természet biztonságos ölelésében vehetnek részt a játékosok. Előzetes bejelentkezés szükséges!
  Elérhetőségeink:
  Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
  Tel.: (+36) 83 511-790
  E-mail: gyenesdias@tourinform.hu

Gyenesdiás hamarosan ismét tárt karokkal és rengeteg élménnyel várja látogatóit! Jó egészséget és szép téli napokat kívánunk Önöknek!

A 2020. november 10. éjféltől érvényes, az egész országra vonatkozó korlátozások és szabályozások teljes leírása ezen a linken, a 2021. február 8-án hatályba lépő rendelkezések leírása ezen a linken elérhető.