CSALÁDI nyaralás Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton üdülőfalujában

Kedves Vendégeink!

Megmutatjuk, hogy nem csak strandolni lehet a Balatonon, hanem borongós időben is akad bőven felfedezni való. Gyenesdiáson és a Nyugat-Balaton térségben az élmény garantált!
Az alábbiakban családi nyaraláshoz ajánlunk programokat. A szervezés Rátok vár, időbeosztásotokhoz igazítva, melyet alakítsátok kedvetek szerint, és élvezzétek a gyerkőcökkel az élménydús napokat!

3 napos programtipp:

1. nap: Természetesen Gyenesdiáson

Szeretnétek többet tudni a növényekről és az állatokról, amelyekkel kirándulásaitok során találkoztok? A Festetics Imre Élményközpont Természet Háza Látogatóközpontjában a Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit bemutató interaktív játékok varázsolják el a gyerekeket, míg a központhoz tartozó Állatparkban és Vadfarmon hazánkban őshonos állatokkal ismerkedhet meg a család.
Családi körtúránkat végigjárva terepen is “belekóstolhattok” a közeli erdők vadregényes kalandozásaiba. Kis erőfeszítéssel csodálhatjátok meg a környék számos kincsét, mint a Festetics-kilátót, a felhagyott kőbányát, vagy a Vadlánlikat, de a Nagymezőn akár szalonnát is süthettek, ami garantáltan felejthetetlen élmény lesz a gyerekeknek. A túrához keressétek játékos foglalkoztató-füzetünket a Tourinform irodában, mely térképen jelöli az útvonalat is.
Étteremtippünk: Hagyományos, magyaros ízek elevenednek fel nagyanyáink konyhájából a Szent Ilona Csárdában, illetve házi szörpök, borkóstolás, könnyű falatok várnak A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben.

2. nap: Mesterségek nyomában Gyenesdiáson

Kezdődjön a nap egy kiadós reggelivel a Balaton Beach Bar & Grill teraszán. A Pásztorház Kézműveskuckójában fonalból, gyöngyből és bőrből ékszereket készíthet a család, melyet a lányok örömmel fognak viselni. A Kerámiaházban a fazekaskorongon alkothattok maradandót. A régi vízimalmok, fűszerkertek és pékek világába leshettek be, ha meglátogatjátok a Diási vízimalmot. (Mindenhol előzetes bejelentkezéssel várják a vendégeket!)
Ha Balaton part, akkor kötelező program egy séta a parton, vagy időjárás függvényében a felhőtlen strandolás. A Diási strandon ne hagyjátok ki az Élményparkot, ahol vízibiciklit és strandkajakot is bérelhettek!
Estére izgalmas családi bowlingozást ajánlunk a Sportházban.
Étteremtippünk: A Sportházban könnyű vacsorával zárhatjátok a mai napot.

3. nap: Kultúrprogram Keszthelyen

Az ország harmadik legnagyobb és legszebben helyreállított kastélyát és pazar angol parkját gyerekekkel is érdemes felkeresnetek, mondhatni kötelező program. A Festetics család egykori birtokán működő Helikon Kastélymúzeum több attrakciója is izgalmas élmény: pl. a Modellvasút kiállítás, a Pálmaház vagy a Festetics Madárpark. A napot folytathatjátok a Balaton-parton, ahol a játszóterek közül kihagyhatatlan a vizes játszótér, majd a hajóállomáson sétahajóra szállhattok, ahol akár vidám tematikus programban kalózkodhatnak a gyerekek.
Étteremtippünk: Varázslatos erdélyi ízek repítenek gasztronómiai utazásra a Piroska Csárdában.

7 napos programtipp, ha hosszabb időre érkeztek Gyenesdiásra:

4. nap: Kalandnap

A kalandvágyó kicsik és nagyok a Gyenesdiástól 10 km-re fekvő Rezi Dinó- és Kalandpark többszintes kötélpályáin tesztelhetik bátorságukat és erőnlétüket. A 23 ezer négyzetméteren elterülő Dinópark a 230 millió éves időutazáson túl, kültéri játékaival egész napos kikapcsolódást nyújt kicsiknek, nagyoknak. Ha a család apraja-nagyja még ennél is nagyobb adrenalin dózist szeretne, látogassátok meg az Alsópáhokon található Bobo Fun Parkot, ahol 3000 m2-en őrületes játékélmény vár rátok. Gyenesdiásra visszaérkezve felfrissülésként csobbanhattok a Balcsiban.
Étteremtippünk: A gyerekek kedvencei, ízletes beach food ételek az asztalon a Friends Bistroban a Gyenesi Lidóstrandon, a múlt és jelen ételkülönlegességei újragondolva a Lobby Bisztróban a Diási Játékstrandon, vagy ínycsiklandó pizzák a Komáromy Pizzériából (a 2022-es évben a Pizzéria csak elvitelre teljesít rendeléseket).

5. nap: Felfedező úton

Tapolca egyik nevezetessége a Tavasbarlang. Felejthetetlen élmény a kristálytiszta vízen csónakázva megcsodálni ezt a ritka természeti képződményt. A rá épülő látogatóközpontban pedig a karsztvidékek csodálatos világával ismerkedhettek meg. A város romantikus, mediterrán hangulatú része a Malom-tó környéke, ahol az aranyhalaktól akár kívánhattok is ;-). Innen Sümegre visz utatok. Már messziről látható a lélegzetelállító látványt nyújtó, város fölé magasodó, mára szépen felújított 13. században épült Sümegi vár sziluettje. Ha egzotikus tájak vadvilágával ismerkednétek, keressétek fel a városban működő Afrikáriumot, vagy hazafelé álljatok meg Balatonedericsen a híres Afrika-kutató, Nagy Endre örökségét őrző Afrika Múzeumban.
Étteremtippünk: Gyenesdiásra visszatérve térjetek be a Torony Csárdába, ahol az otthon ízei elevenednek meg.

6. nap: Állati nap drótszamáron

Kerékpárral vágjatok neki a környék felfedezésének a Balaton mellett déli irányba. A Balaton körüli bringakörútról letérve, kisebb kitérővel megközelíthető a fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóközpont, ahol interaktív kiállítás, mozi, tanösvény, játszótér és étterem tartogat élményeket a családnak. Továbbhaladva Balatonszentgyörgyön látogatható a Festetics család egykori vadászvára, a Csillagvár, ahol állatsimogató, középkori életpanoptikum, de plüssmaci kiállítás is vár rátok. Gyenesdiásra hazaérve érdemes bekukkantani a helyi termelői piacra. Akinek még belefér, ajánljuk a közeli minigolf pályát.
Étteremtippünk: A Gyenesdiási termelői piacon üdítő italok, frissensült húsok, halak, lángos csillapítják éhségetek. Desszertként megkoronázhatjátok a napot a szomszédos Bringatanya díjnyertes fagylalt-különlegességeivel.

7.  nap: Tutajos és Bütyök nyomában

Az előző nap szerzett tudásotokat, most fedezzétek fel, éljétek át a valóságban is. Látogassátok meg a Kis-Balatont, ahol a fiúk vakációztak. Az ország egyik legkülönlegesebb tája ez a hatalmas mocsárvidék, melynek nagy része csak szakvezetéssel látogatható – mint pl. a Matula kunyhó a Diás-szigeten –, de így is kínál szabadon látogatható területeket. Ilyen a Kányavári-sziget, ahol kilátókból figyelhető meg a páratlan madárvilág. Ne hagyjátok ki a kápolnapusztai Bivalyrezervátumot és a Zalaváron található Kis-Balaton Bemutatóházat se. Itt izgalmas „vizes” játszótér is várja a gyerekeket. Ha már a Kis-Balatonnál jártok, a Zalakarosi Fürdőt érdemes betervezni a napba, ahol kicsik és nagyok, kint és bent is találnak maguknak adrenalindús, vagy éppen ellazulós wellness élményeket.
Étteremtippünk: A fárasztó nap után klasszikus ízekkel kényeztetnek az Anita Étteremben.

Rengeteg kaland és élmény a sokszínű Nyugat-Balaton régióban. Ez az a hely, ahol mindenki megtalálja a kedvére való kikapcsolódást!

Szállásajánlatokért, illetve további információkért, rendezvényekért, garantált program tippekért, látnivalókért, térképekért, menetrendekért, bérelhető kerékpárokért bátran forduljatok a gyenesdiási Tourinform irodához!

Tourinform Gyenesdiás
Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
83/511-790
gyenesdias@tourinform.hu