Keramikustanoda

Kreatív foglalkozásra várja a “keramikustanoda” az érdeklődőket. Aki kedvet kap, ki is próbálhatja a korongozást és az agyagformázást. Bárki apró kincseket készíthet magának vagy ajándékba a gyenesdiási Kerámiaházban.

Mindig is kíváncsi volt hogyan készülnek a kerámiaedények? Akkor látogasson el a gyenesdiási “keramikustanodába”!  

Az agyagművesség az egyik legősibb mesterség, története évezredekre nyúlik vissza. Vélhetően már a földművelés kezdetén megismerték az emberek az agyagot, felfedezték annak formálhatóságát, és maradandót alkotva elkészítették első edényeiket. Később a munka megkönnyítésére megalkották a fazekaskorongot, amelyet a fennmaradt emlékek szerint már i.e. 4000 körül is használtak. A magyar nép feltehetően a honfoglalás után kezdte meg az agyagművességet. És kik is azok a gerencsérek?

Gyenesdiás egyik kedvelt aktív és családbarát programján a több mint 150 éves, szépen felújított J& A Kerámiaházban ezt is megtudhatja.

A Korongozósarokban ellesheti a mesterség fortélyát és izgalmas titkokat ismerhet meg! A tulajdonos tanár házaspár szívesen vezeti be az érdeklődőket az agyagművesség és a korongozás rejtelmeibe. A kerekeskútnál kialakított kis Állatkertben különféle (kerámia) állatcsaládok élnek.  A Játszósarokban lengőteke, homokozó és hinta hívogatja a legkisebbeket és szüleiket egy kis játékos pihenésre.  Az Ajándéksarokban pedig minden kisgyermek választhat magának valami apróságot emlékbe.

Garantált programhelyszín
Nézze meg hogyan készülnek az agyagedények, és ha kedvet kap, akár ki is próbálhatja a korongot  egész évben előzetes bejelentkezéssel bármelyik napon.
Hol? Gyenesdiás, Kossuth L. u. 103.
Tel: +36 70/208-1325, +36 31/782-5109 (bejelentkezés)
A program díja: 1.000Ft/fő
www.jesapekkeramia.hu

Az ország legfontosabb fazekas régióiból származó szebbnél szebb kézműves termékekből pedig akár vásárolni is lehet.