ŐSZI hosszú hétvége Gyenesdiáson a CSALÁDDAL

Elkezdődött az iskola, de sokan érezzük azt, hogy nem szeretnénk lemaradni az őszi hangulatokról, közös családi élményekről. Szeretnénk megmutatni, hogy Gyenesdiás sokszínű élménytárral várja a családokat az iskolakezdés után is. Gyenesdiáson és a Nyugat-Balaton térségben tett közös családi kirándulásokról csodás emlékeket őriznek majd kicsik és nagyok egyaránt.
A szervezés Rátok vár időbeosztásotokhoz igazítva, melyet alakítsátok kedvetek szerint, és élvezzétek a gyerkőcökkel az élménydús napokat! Fontos tudni, hogy a nyári szezonon túl a programhelyszínek nagy része előzetes bejelentkezéssel várja vendégeit.

Programtipp egy hosszú családi hétvégére:

1. nap: Az ősz kincsei Gyenesdiáson

A természet őszi átalakulása varázslatos folyamat. Fedezzétek fel ezt a csodát a Keszthelyi-hegységben, ahol változatos növény és állatvilág él. Mielőtt bakancsot húztok, látogassatok el a Festetics Imre Állatpark és Vadfarmra, ahol hazánkban őshonos háztáji és erdei állatokkal ismerkedhettek meg október végéig.
Családi körtúránkat végigjárva terepen is “belekóstolhattok” a közeli erdők kincsestárába: ismerkedjetek meg az erdő őszi gyümölcseivel, gombáival, szedjetek terméseket, bogyókat, színes faleveleket, hogy hazatérve otthonotokat is őszi díszbe öltöztethessétek! Szívjátok magatokba a nyártól búcsúzó erdő felejthetetlen illatát! Kis erőfeszítéssel megcsodálhatjátok a környék számos kincsét, úgymint a felhagyott kőbányát, vagy a Vadlánlikat, de a Nagymezőn jó időben akár szalonnát is süthettek, ami garantáltan felejthetetlen élmény lesz a gyerekeknek. (A Festetics kilátó felújítás miatt átmenetileg nem látogatható.)

2. nap: Ezt ki kell próbálnotok!

Livi Állatfarmja őszi szünetben is nyüzsgő kis állatsereggel vár benneteket. Innen garantáltan gazdag élményekkel tértek haza, hiszen ki ne töltődne fel az állatok simogatásától, etetésétől, terelgetésétől. Ha eddig nem ismertétek, nem szerettétek meg őket, most biztos megtörténik a csoda. A bátrabbak és szerencsések még a kecskefejést is kipróbálhatják.
Gyenesdiáson járva mindenképp látogassatok el hozzánk a gyenesdiási Tourinform Irodába, ahol lehetőségetek van kerékpárt kölcsönözni. Mi garantáljuk, hogy addig nem engedjük útnak a családot, amíg el nem láttunk benneteket térképekkel és útvonal-/programtippekkel. Kerékpárral könnyen eléritek a gyenesdiási Lőteret, ahol az őszi erdő ölelésében szintén különleges élményben lehet részetek. A nagyok az agyaggalamb és a marokfegyver lövészetet próbálhatják ki, a kicsik pedig bukócélra lőhetnek szakszerű felügyelet és irányítás mellett. Ha Balaton part, akkor kötelező program egy séta a parton. Az őszi naplemente hosszan elnyúló bíbor színeit látva garantált az örök szerelem az őszi Balaton lenyűgöző hangulatával! 😉 Az estére felteheti a koronát egy izgalmas családi bowlingozás a Sportházban.

3. nap: Kalandnap

Nagyobb gyerekekkel kihagyhatatlan élmény GyenEScape szabadtéri játékunk, amely fizikai és logikai kihívások elé állítja az egész családot, majd a kalandtúra végére a sikeres csapatmunka meghozza gyümölcsét, hiszen a közösen eltöltött gazdag, élménydús órák alatt kiderül, hogy mindenki értékes tagja volt a csapatnak, és hogy közösen minden könnyebb. 😉 Izgalmas kaland, frissítő aktív kikapcsolódás okostelefonok és egyéb kütyük nélkül. Csak ti és a természet … és egy kalandos küldetés.
Kicsik és nagyok a Gyenesdiástól 10 km-re fekvő Rezi Dinó- és Kalandpark többszintes kötélpályáin tesztelhetik bátorságukat és erőnlétüket. A 23 ezer négyzetméteren elterülő Dinópark a 230 millió éves időutazáson túl, kültéri élményelemekkel, játékokkal egész napos kikapcsolódást nyújt az egész családnak.
A gyerekek kinőttek már a dinók világából? Sebaj, akkor irány a Hévíz-patak. Fantasztikus élmény vár rátok a hévízi kajaktúrán, amely során csodálatos téli vadvízi világ tárul elétek, miközben a kajakot alulról kellemesen melegíti a 20-25 fokos víz.

 

Étteremtippek

Gyenesdiáson, mint minden más balatoni településen a vendéglátók egy része a szezon végén jól megérdemelt téli pihenését tölti. Azonban vannak éttermek, ahol tárt karokkal és ízletes menükkel várnak benneteket egész évben.

Télen-nyáron nyitva tartók:

  • Sportház Egy ízletes pizzával zárhatjátok a programot.
  • Anita Étterem Ahol klasszikus ízekkel kényeztetnek benneteket.

Tájékozódjatok a nyitvatartásról indulás előtt:

  • Szent Ilona Csárda Hagyományos, magyaros ízek elevenednek fel nagyanyáink konyhájából, illetve házi szörpök, borkóstolás, könnyű falatok várnak.
  • Piroska Csárda Varázslatos erdélyi ízek repítenek gasztronómiai utazásra.

Szállásajánlatokért, illetve további információkért, rendezvényekért, garantált program tippekért, látnivalókért, térképekért, menetrendekért, bérelhető kerékpárokért bátran forduljatok a gyenesdiási Tourinform irodához!

Tourinform Gyenesdiás
Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
83/511-790
gyenesdias@tourinform.hu