ŐSZI hosszú hétvége Gyenesdiáson a CSALÁDDAL

Elkezdődött az iskola, de sokan érezzük azt, hogy nem szeretnénk lemaradni az őszi hangulatokról, közös családi élményekről. Szeretnénk megmutatni, hogy Gyenesdiás sokszínű élménytárral várja a családokat az iskolakezdés után is. Gyenesdiáson és a Nyugat-Balaton térségben tett közös családi kirándulásokról csodás emlékeket őriznek majd kicsik és nagyok egyaránt.
A szervezés Rátok vár időbeosztásotokhoz igazítva, melyet alakítsátok kedvetek szerint, és élvezzétek a gyerkőcökkel az élménydús napokat!

Programtipp egy hosszú családi hétvégére:

1. nap: Az ősz kincsei Gyenesdiáson

A természet őszi átalakulása varázslatos folyamat. Fedezzétek fel ezt a csodát a Keszthelyi-hegységben, ahol változatos növény és állatvilág él. Mielőtt bakancsot húztok látogassatok el a Bakonyerdő Zrt. Természet Háza Látogatóközpontjába, ahol a Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit bemutató interaktív játékok segítségével tanulhattok a helyi élővilágról. A 2 perces sétára található Festetics Imre Állatparkban hazánkban őshonos háztáji és erdei állatokkal ismerkedhettek meg október végéig.
Családi körtúránkat végigjárva terepen is “belekóstolhattok” a közeli erdők kincsestárába: ismerkedjetek meg az erdő őszi gyümölcseivel, gombáival, szedjetek terméseket, bogyókat, színes faleveleket, hogy hazatérve otthonotokat is őszi díszbe öltöztethessétek! Szívjátok magatokba a nyártól búcsúzó erdő felejthetetlen illatát! Kis erőfeszítéssel megcsodálhatjátok a környék számos kincsét, úgymint a Festetics-kilátót, a felhagyott kőbányát, vagy a Vadlánlikat, de a Nagymezőn jó időben akár szalonnát is süthettek, ami garantáltan felejthetetlen élmény lesz a gyerekeknek.

2. nap: Ezt ki kell próbálnotok!

A Kerámiaházban a fazekaskorongon alkothattok maradandót. A házigazdák, Julika és András, szívvel-lélekkel vezeti a foglalkozásokat, elvarázsolva kicsiket és nagyokat. Előzetes bejelentkezéssel várják a vendégeket. Meglátjátok, amint beléptek, egy színes, elvarázsolt kerámiavilágba csöppentek, és garantáltan megtaláljátok a kincsek között az otthonotokból hiányzó őszi dekorációt!
Gyenesdiáson járva mindenképp látogassatok el hozzánk a gyenesdiási Tourinform Irodába, ahol lehetőségetek van kerékpárt kölcsönözni. Mi garantáljuk, hogy addig nem engedjük útnak a családot, amíg el nem láttunk benneteket térképekkel és útvonal-/programtippekkel. Kerékpárral könnyen eléritek a gyenesdiási Lőteret, ahol az őszi erdő ölelésében szintén különleges élményben lehet részetek. A nagyok az agyaggalamb és a marokfegyver lövészetet próbálhatják ki, a kicsik pedig bukócélra lőhetnek szakszerű felügyelet és irányítás mellett. Ha Balaton part, akkor kötelező program egy séta a parton. Az őszi naplemente hosszan elnyúló bíbor színeit látva garantált az örök szerelem az őszi Balaton lenyűgöző hangulatával! 😉 Az estére felteheti a koronát egy izgalmas családi bowlingozás a Sportházban.

3. nap: Kalandnap

Nagyobb gyerekekkel kihagyhatatlan élmény GyenEScape szabadtéri játékunk, amely fizikai és logikai kihívások elé állítja az egész családot, majd a kalandtúra végére a sikeres csapatmunka meghozza gyümölcsét, hiszen a közösen eltöltött gazdag, élménydús órák alatt kiderül, hogy mindenki értékes tagja volt a csapatnak, és hogy közösen minden könnyebb. 😉 Izgalmas kaland, frissítő aktív kikapcsolódás okostelefonok és egyéb kütyük nélkül. Csak ti és a természet … és egy kalandos küldetés.
Kicsik és nagyok a Gyenesdiástól 10 km-re fekvő Rezi Dinó- és Kalandpark többszintes kötélpályáin tesztelhetik bátorságukat és erőnlétüket. A 23 ezer négyzetméteren elterülő Dinópark a 230 millió éves időutazáson túl, kültéri élményelemekkel, játékokkal egész napos kikapcsolódást nyújt az egész családnak.
A gyerekek kinőttek már a dinók világából? Sebaj, akkor irány a Hévíz-patak. Fantasztikus élmény vár rátok a hévízi kajaktúrán, amely során csodálatos téli vadvízi világ tárul elétek, miközben a kajakot alulról kellemesen melegíti a 20-25 fokos víz.

 

Étteremtippek

Gyenesdiáson, mint minden más balatoni településen a vendéglátók egy része a szezon végén jól megérdemelt téli pihenését tölti. Azonban vannak éttermek, ahol tárt karokkal és ízletes menükkel várnak benneteket egész évben.

Télen-nyáron nyitva tartók:

  • Sportház Egy ízletes pizzával zárhatjátok a programot.
  • Anita Étterem Ahol klasszikus ízekkel kényeztetnek benneteket.

Tájékozódjatok a nyitvatartásról indulás előtt:

  • Szent Ilona Csárda Hagyományos, magyaros ízek elevenednek fel nagyanyáink konyhájából, illetve házi szörpök, borkóstolás, könnyű falatok várnak.
  • Piroska Csárda Varázslatos erdélyi ízek repítenek gasztronómiai utazásra.

Szállásajánlatokért, illetve további információkért, rendezvényekért, garantált program tippekért, látnivalókért, térképekért, menetrendekért, bérelhető kerékpárokért bátran forduljatok a gyenesdiási Tourinform irodához!

Tourinform Gyenesdiás
Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
83/511-790
gyenesdias@tourinform.hu