Intézkedések a koronavírus kapcsán

Óvintézkedések a strandokon

A június 13-i strandnyitásra az elmúlt évek megszokott alaposságával készül a strandot üzemeltető helyi Önkormányzat, azonban a kialakult helyzetben óvintézkedések kerültek bevezetésre.

A vírushelyzet miatt kialakult elvárásoknak a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott ”Útmutató a természetes fürdőhelyek üzemeltetéséről és ellenőrzéséről”, alapján tesznek eleget, mely útmutatót a strandi vállalkozóknak is eljuttatott az Önkormányzat.

  • A bejáratban tájékoztató tábla került kihelyezésre, melyen a belépés előtt legszükségesebb információkról tájékozódhatnak a kedves Vendégek.
  • A bejáratnál kézfertőtlenítő készülékek is kihelyezésre kerültek, továbbá a sorban állók részére jelölésre került a 1,5 méteres távolság.
  • A mellékhelyiségekben eddig is voltak kihelyezve kézfertőtlenítők, és az óránkénti takarítás is minden esetben megtörtént. Ebben a szezonban azonban nagyobb létszámú személyzetet és kifejezetten fertőtlenítő takarítást alkalmaznak. A dolgozók védelmében szükséges intézkedéseket is megteszik (plexi, kézfertőtlenítő, szájmaszk).
  • A készpénzmentes fizetési módok még inkább előtérbe kerülnek (bankkártya, SZÉP kártya). A gyenesdiási lakosok, üdülőtulajdonosok strandbérlettel, továbbá a WB Gyenesdiás Plusz kártyával rendelkezők sorban állás nélkül tudnak belépni.

A strandi kölcsönözhető eszközökkel (vízi sporteszközök, pihenőágy, stb.) foglalkozó vállalkozók is az útmutató betartása mellett készülnek az idei strandszezonra.

A játszótéri eszközök használatát plusz diákmunkások fogják felügyelni. Naponta minimum háromszor, de a látogatószám függvényében akár többször is fertőtlenítő takarítást fognak végezni.

A strandi vendéglátóhelyek és szolgáltatók is vigyáznak a vendégek egészségére az NNK és a NÉBIH útmutatóját szem előtt tartva. Várhatóan idén a vendéglátóhelyek esetén az elviteles fogyasztás fog előnyben részesülni.

Kérjük kedves Vendégeinket a védekezés szabályait tartsák be, hogy a nyaralás felhőtlen legyen!

Szeretettel várjuk Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában!