10 éves az Egyesület

Az elmúlt 10 év kitartó és elkötelezett munkájának köszönhetően a példaértékű egyesület számos sikert tudhat maga mögött.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesületet épp 10 éve, 2003. május 17-én a turisztikai vállalkozók és a helyi önkormányzat közösen hozta létre. Így Magyarországon elsőként alakult meg egy olyan települési szintű turizmusirányítási rendszer, amelyben a felelősség és a döntéshozatal a turizmus tényleges szereplőinek kezébe került.

A kitartó összefogás eredményeként az Egyesület számos területen ért el sikert, melyek egymásba fonódva egyre biztosabb alapokra helyzeték a tagok érdekképviseletét és a szakavatott turizmusmarketing megteremtését a településen. A 10 éves munkásság legfontosabb lépéseit és kiemelkedő mérföldköveit – a teljesség igénye nélkül – az alábbiakban lehet összegezni:

Szakmai kompetencia
A példaértékű megalakulás óta az ország legkülönbözőbb részeiről keresik meg az Egyesületet, kérik ki szakmai véleményét és követik nyomon aktuális tevékenységét.

Vezetés-szervezés
A hatékony és eredményes munkának köszönhetően egyre többen ismerik fel a településen az összefogás fontosságát, amiről a folyamatosan növekedő taglétszám is tanúskodik. Az alapító tagok 55 %-a jelenleg is hűséges tagja az Egyesületnek. A partnerség térségi és régiós szinten is fontos szerepet kap.

Az Egyesület és az immár 11 éve működő Tourinform iroda 2012-ben új, tágasabb helyre költözött, ahol kulturáltabb körülmények között tudjuk fogadni és kiszolgálni a településre érkező vendégeket, illetve együttműködő partnereinket.

Marketing
Az Egyesületnek és így a település turizmusa is önálló arculatot kapott különböző márkaelemekkel, melyben jelentős szerepet vállal a település családbarát szimbóluma, „Bala Toni” a teknős figura is.

Az aktív és családbarát pozicionálási törekvéseket olyan programokkal erősítjük, mint a „Hétpecsétes Hétpróba” (települést bemutató interaktív játékos túraajánlat), illetve a partnerszolgáltatók által biztosított „Garantált Programok” elnevezésű heti programajánlónk.

A Gyenesdiás Kedvezménykártya immár 2008 óta biztosít az Egyesületi partnerszállásoknál megszálló vendégeknek ingyenes strandbelépést a település mindkét strandjára, valamint további kedvezményeket is.

Szintén sikeres a 3 nyelvű „Jó reggelt Gyenesdiás” napi hírlevelünk, mely a vendégek naprakész informálódását segíti.

Saját, családbarát minősítési rendszer bevezetése, mind a partner szálláshelyek, mind a vendéglátóhelyek körében.

Az Egyesület munkájának is köszönhetően a balatontipp.hu online szavazásán 2010-ben és 2011-ben a „Balaton régió legjobb strandja” címet nyerte el a Diási Játékstrand, majd 2012-ben kevéssel lemaradva 2. helyezett lett. Szintén fontos kiemelni, hogy 2011-ben Gyenesdiás megkapta „Zala megye legkedveltebb üdülőhelye” megtisztelő címét is.

Informatika, online marketing
Az Egyesület kiemelt tevékenysége, hogy a partner szolgáltatóinak megfelelő képviseletet és forgalmat biztosítson az online világban. Ehhez egy jól átgondolt információs és értékesítési rendszert működtetünk, mely funkciói többek között: front- és back office rendszer, szabad szálláshely nyilvántartás, online foglalás és kalkuláció, célcsoport orientált kínálat összeállítás, partneradatbázis létrehozása, forgalomkövetés.

A változó marketingkommunikációs trendeknek megfelelően az Egyesület is hatékonyan próbálja képviseltetni magát a közösségi oldalakon, továbbá a különböző turizmussal foglalkozó, nyaralások szervezésében segítő, ajánló oldalakon.

Pénzügyek
Különböző pályázati forrásokból közel 100 millió forinttal sikerült az Egyesület büdzséjét gazdagítani.
A gazdasági, és jogi, szabályozási környezet változásának reményében újabb stabil, fenntartható 10 évben bízunk.

Az  alábbiakban ajánljuk szíves figyelmükbe a 10 éves jubileum alkalmából összeállított  cikksorozatunkat, mely a 10 év szakmai munkásságáról, elért eredményeiről és tapasztalatokról ad átfogó képet egy-egy interjú segítségével.

További információ: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2. Tel. 83/511-790, gyenesdias@tourinform.hu
www.gyenesdias.info.hu, www.facebook.com/gyenesdias