2017. év történéseiből

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület 2017-es évéről, munkájáról, eredményeiről alábbiakban adunk tájékoztatást.

 Turisztikai Egyesületünk elmúlt évi munkájáról, eredményeiről
Gyenesdiás turizmusának alakításában fontos szerep jut egyesületünknek. Megvalósuló fejlesztéseinkkel, szolgáltatásaink körének vendégeink kényelmére történő bővítésével, következetes munkánkkal vendégéjszaka-szám-, és bevételek növekedését támogatjuk. Következőkben feladatinkról, munkánkról adunk tájékoztatást.

INFORMÁCIÓS IRODA
Irodánkban 2017-ben is hosszított nyitva tartással, a vendégek igényeihez igazodva vártuk az érdeklődőket. 3 fő állandó dolgozóval látjuk el a feladatokat. Információszolgáltatás mellett kerékpárkölcsönzőt működtetünk, ajándéktárgyakat, térképeket értékesítünk, kedvezménykártyákat kezelünk, különböző programokra adunk el jegyeket stb.
Ezeken kívül irodánk egész évben elsődlegesen marketing feladatokat lát el, termékfejlesztésen dolgozik, tevékenysége kiterjed továbbá – a teljesség igénye nélkül – koordinációs, érdekképviseleti, panaszkezelési, pályázatmenedzsment feladatokra, illetve adminisztrációra.

MARKETING

Online: Marketing kommunikációnkban továbbra is az online marketing kap nagyobb szerepet, mely elsősorban turisztikai portálunkra (www.gyenesdias.info.hu) épül. Emellett a térségi weboldal (www.west-balaton.hu) karbantartása is feladatunk, továbbá több online felületet kezelünk rendszeresen (programportálok, rendezvényajánló oldalak, turisztikai ajánlók, szállásfoglalási rendszerek település bemutató oldalai). Weblapunk látogatottságának növelését különböző online kampányokkal (Facebook, Ad Grants) támogatjuk. Büszkék vagyunk, hogy 2017-ben a Tourism Social Media Awards (TSMA) Social Campaign kategóriában az őszi Gyenesi Íz-lelő rendezvényhez kapcsolódó facebook kampányunk a nagyon erős mezőny döntőjébe jutott.
Kiadványok: Települési és térségi kiadványaink (az országos/régiós kínálathoz képest kimagasló színvonalon) változatlanul elérhetőek: Gyenesdiás katalógus, info-map, rendezvénynaptár, letéphető településtérkép, valamint a térségi tematikus kiadványok (családi, aktív, wellness), kedvezménykártya füzet, kerékpáros térkép, sétatérkép. Heti garantált programajánlónkat éves rendezvényajánlóval együtt, illetve a Hétpecsétes hétpróba játékunk kiadványát nyomdai kivitelezésben készítettük el. Újdonságként éves rendezvény- és programajánló tábla került a Diási strand bejáratához.
Kiállítások, szakmai rendezvények: több hazai és határon túli rendezvényen kapott településünk bemutatkozási lehetőséget (júliusban Kocson a Kocsitoló Fesztiválon, szeptemberben Budapesten a Nemzeti Vágtán), illetve együttműködő partnereink is aktívan szerepet vállalnak településünk népszerűsítésében. Az előbbiek mellett a térségi marketingszervezet 15 külföldi és belföldi vásáron, turisztikai rendezvényen vett részt, így a Nyugat-Balaton térség részeként településünket is képviselte.
PR munka, média megjelenések: Munkánk során kiemelt hangsúlyt fektetünk a helyi média, a szaksajtó, női- és gyerekmagazinok, esetenként az országos TV- és rádiócsatornák, valamint újságok rendszeres tájékoztatására. Rendezvényekről, illetve minden hír értékű eseményről beszámoltunk, tájékoztattuk a sajtót, partnereinket, melyek nyomán számtalan megjelenés volt a médiában. (ld. Balatoni Nyár, Part FM riportok, Lánchíd rádió, Poggyász Magazin)
Belső kommunikációs csatornaként tagjaink felé elsődlegesen továbbra is online Hírlevelünket használjuk, illetve a Gyenesdiási Híradón keresztül adjuk hírül az aktuális információkat.
Study tour-ok, azaz tanulmányutak: Térségi study tour ez évben is érintette településünket, melyből élménybeszámolók születtek.

TERMÉKFEJLESZTÉS
Turizmus ösztönző rendszer – kedvezménykártya: Az ingyenes strandbelépésre jogosító WB Gyenesdiás Plusz kedvezménykártya a megszokott formában és áron működött 2017-ben (2.900Ft/felnőtt, 1.900Ft/gyerek) Az egyhetes érvényességű kedvezménykártyát csak a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület partnereinél megszálló vendégek vásárolhatják meg szállásadójuknál, mely komoly előny és a vendégeket orientálja is a szálláshely kiválasztásakor. A kedvezménykártya megvásárlására és felhasználására vonatkozó feltételek 2017-ben nem változtak. Gastro Card névvel egyesületünk partner vendéglátó egységeinek kezdeményezésére, összefogásukkal a nyár elején új akció indult. A vendégszám-növelés, és a szorosabb tagi együttműködés érdekében, kedvezményes étkezési lehetőséget ajánlanak az Egyesület tagjainak és a tagoknál megszálló vendégek számára.

Garantált programjaink köre az elmúlt években kialakult, jól bevált módon széleskörű kínálatot biztosít A vendégek örömmel fogadják a különböző garantált programokat, melyek jelentős része áprilistól októberig kínál lehetőséget a szabadidő aktív, élménydús eltöltésére.
Rendezvények: A már hagyományos programok mellett egy új zenés-táncos rendezvénnyel bővült a település kínálata: a Kárpáti korzón augusztus közepén 3 este koncertek, majd táncos mulatság várta a vendégeket a Korzó estek elnevezésű rendezvényen.
Strandok, strandi animáció: 2017-ben is sikeresen működtek az animációs programok, melyek szakmai felügyeletét, koordinációját végezzük. Strandjaink továbbra is népszerűek vendégek körében. A Diási Játékstrand 5 csillagos Kék Hullám zászlós minősítést kapott, illetve elnyerte a Balaton családbarát strandja címet is.

További információért az egyesület működésével, munkájával kapcsolatosan, illetve csatlakozási szándékával forduljon hozzánk bizalommal:
Tourinform Gyenesdiás
8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2., Tel: 83/511-790
E-mail: gyenesdias@t-online.hu