Megközelíthetőség

A Balaton nyugati csücske, így Gyenesdiás is központi fekvése miatt könnyen megközelíthető – érkezzen autóval, vonattal, busszal, repülővel, vagy akár hajóval.

A Balaton nyugati csücske, így Gyenesdiás is központi fekvése miatt könnyen megközelíthető

…AUTÓVAL…
-Sopron felől: a 84-es főút vezet Ukkon és Sümegen keresztül a Balatonhoz, pontosabban Balatonedericsig. Ráfordulva a 71-es útra nyugati irányba rövid idő alatt Gyenesdiásra lehet érni.
-Lenti felől a 75-ös úton Balatonszentgyörgy felé érhetik el legegyszerűbben a Nyugat-Balaton régiót.
-Letenyétől az M7-es autópályát Balatonszentgyörgyig, majd onnan a 71-es főutat választva kényelmesen elérhetjük a települést.
-Budapest felől az M7-es autópályán a Balaton felé, majd onnan a 71-es főutat választva, ahol Keszthelyt elhagyva érjük el Gyenesdiást, vagy az északi partján végig a 71-es főúton Keszthely irányában.
Útvonaltervező: www.utvonalterv.hu

…VONATTAL…
Közvetlen vonatok közlekednek Budapestről a Keleti ill. a Déli pályaudvarról Keszthelyre, további Miskolc-Keszthely, Pécs-Keszthely között. Keszthelyről csatlakozással Tapolca irányában jut el Gyenesdiásra.
Menetrend: menetrendek.hu

…BUSSZAL…
Több mint 550 belföldi buszjárat érinti Keszthely-Hévízt.
Gyenesdiáson minden a községünket érintő távolsági busz megáll.
Buszmenetrend: www.menetrendek.hu

…REPÜLŐGÉPPEL…
A közelben, Gyenesdiástól mintegy 17 km-re fekvő sámelléki Hévíz-Balaton reptér menetrendszerinti járatokat fogad Európa több nagyvárosából.
SOB menetrend: www.hevizairport.com