2018-ban is Kék Hullám Zászlós a Diási Játékstrand

Az 5 csillagos minősítés mellett fővédnöki különdíjban részesült 2018-ban a Diási Játékstrand!

A Balatoni Szövetség 2018-ban meghirdette a Kék Hullám Zászló strandminősítést.

A strandokat – működés közben -társadalmi zsűri minősítette.  Vizsgált szempontok többek között: vízminőség, a vizesblokkok felszereltsége, tisztasága, a kényelmi szolgáltatások színvonala, a sportolási lehetőségek, a mozgáskorlátozottak és a kisgyermekes családok kiszolgálása, a játszóterek árnyékolása vagy a meder állapota. De fontos szempont volt az értékmegőrző, wifi-hálózat vagy a kerékpártárolók megléte és természetesen a parkolók is.

A rendezvény fővédnöke Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő volt.

A Diási Játékstrand 11 további stranddal együtt a legmagasabb 5 csillagos minősítést kapta, továbbá a minősítés során legtöbb pontot elért strandként fővédnöki különdíjban részesült!

A 2017-ben elnyert A Balaton Családbarát Strandja elismerő címet a strand idén is birtokolja, hiszen ezt a címet 2 évente osztják ki.

A „ Kék zászló„ ötlete Franciaországból ered. 1986-ban elhatározták, hogy figyelmet fognak fordítani a strandok víz minőségére és a vizek védelmére kelnek. 1987 -ben nemzetközivé vált a mozgalom. A zászló szimbolizálja a környezet, az élővilág, a víz minőségét, a strandok biztonságát és a szanitáris helységek minőségét a strandokon és a kikötőkben is. Ha a szezon alatt a feltételek a strandokon megváltoznak a Kék zászlót visszavonhatják.

Hazánkban a Balatoni Szövetség 2004-ben dolgozta ki a a Kék Hullám Zászló minősítési rendszert. A minősítés célja, hogy a strandokon a fürdőzők ideális körülmények között strandolhassanak, a fürdőhelyek a legtisztább partszakasszal rendelkezzenek, a strandlátogatók részére megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosítsanak, valamint kiemelt figyelmet fordítsanak a közbiztonságra. Továbbá, hogy a strandokon működjön elsősegély nyújtó hely, vízimentő szolgálat, orvosi ellátás. A kikötők esetében is cél a kikötők minőségi fejlesztése, a nemzetközi szintű színvonal biztosítása minél több helyszínen.

Forrás: www.balatoniszovetseg.hu