VADLÁN8.

Egyéni terepfutó- és terepkerékpár verseny

 

“VADLÁN8,6,4,2,1 – ahol közel kerülsz a természethez és önmagadhoz!”

A Cserszegtomajfutás Sport Egyesület, Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park összefogásából született, és 2024-ben debütáló különleges terepfutó és terepkerékpáros rendezvény, ami a sport örömén túl a Keszthelyi-hegység csodás vidékeit ismerteti meg a résztvevőkkel. A versenyt a helyi értékek és a természet iránt elkötelezett futók, bringások szervezik futóknak és bringásoknak!

A Vadlán Ultra Terep futóverseny nyomdokain haladva – amely a Cserszetomajfutás SE méltán népszerű futóeseménye – a szervezők új útvonalra és kihívások felé terelgetik a terepsportok iránt lázban égőket. Az új rendezvényen a futók mellett a bringások is próbára tehetik képességeiket erdőn-hegyen keresztül.<

A sportesemény útvonala a Keszthelyi-hegység kilátói mentén halad, a 8, 6, 4, 2 és 1 az érintett kilátók számát jelzi. A maraton és rövidebb távokon egyéni indulók jelentkezését várják, akik a gyenesdiási Nagymezőről indulva Büdöskút, Vállus, Nemesvita, Balatongyörök, Vonyarcvashegy útvonalon haladva érnek vissza a Nagymezőre. Az ellenőrző- és pihenőpontokon önkéntesek várják a felfrissülni vágyó sportolókat, akik megpihenve megcsodálhatják a környék látványosságait is.

A verseny időpontja: 2024. május 18., szombat
Rajt, cél helyszíne, versenyközpont: Gyenesdiás Nagymező

REGISZTRÁCIÓ

VERSENYKIÍRÁS

VERSENYSZÁMOK: terepfutás / terepkerékpár
VADLÁN8 – 8 KILÁTÓ – 1 KÖR – 42 km, szintemelkedés 1450 m
VADLÁN6 – 6 KILÁTÓ – 1 KÖR – 29 km, szintemelkedés 971 m
VADLÁN4 – 4 KILÁTÓ – 1 KÖR – 22 km, szintemelkedés 685 m
VADLÁN2 – 2 KILÁTÓ – 1 KÖR – 12 km, szintemelkedés 435 m
VADLÁN1 – 1 KILÁTÓ – 1 KÖR – 1,5 km, szintemelkedés 50 m csak futás

Bővebb információért látogassanak el a szervezők honlapjára: www.cserszegtomajfutas.hu


Gyenesdiás