Tókerülő és egyéb sportversenyek a Nyugat-Balaton régióban.

Tókerülő bringaverseny, Balaton Maraton, profi vagy amatőr – az év során biztosan talál mindenki képességeihez mérten megfelelő sporteseményt.

Évről évre több kerékpár- és futóverseny várja a sportolókat a Balatonnál is. Jó lehetőség saját határaink feszegetésére, legyen akár amatőr vagy éppen profi, komoly sportteljesítményt jelentő Balaton körüli vagy éppen kisebb távú verseny.  A programok között kezdők is találnak maguknak kihívást, de ha még nem érez magában elég bátorságot, akkor csak szurkoljon a résztvevőknek.

Tókerülő és egyéb sportversenyek a Balaton körül, illetve a Nyugat-Balaton régióban 2024-ben:

Április 27-28. XXV. Balatonkör 
A Balatonkör Sportegyesület tókerülő kerékpáros rendezvénye. 206 kilométeres bringás kihívás.

Május 2-5. XVIII. NN Ultrabalaton
2024-ben 18. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával is teljesíthetnek a résztvevők.

Május 18. VADLÁN8
Egyéni terepfutó és terepkerékpáros verseny a Keszthelyi-hegységben. Futók és bringások szervezik – futóknak és bringásoknak. Versenyközpont: Gyenesdiás – Nagymező

Május 25. McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton, Siófok
Kerékpáros túra, túra tempóban. A Balaton körüli bringaúton lehet indulni csapatban, vagy egyénileg. Öt táv két keréken, minden korosztálynak.

Május 26. VI. Intersport Hévíz Run
Félmaraton egyéni és váltófutás Hévízen, remek hangulatban, ahol óvodásoktól a felnőttekig mindenki megtalálja a maga versenyszámát.

Június 1. III. Trigo Badacsony Félmaraton és Maraton
A futniszép legendás versenyének 2024-ben ismét Badacsony ad otthont. A futós kihívások kedvelői immáron 8 táv közül választhatnak.

Június 1. Tour de Pelso
Panoráma Túra, Moments Tihany Túra, Balaton Maraton és Balaton Maraton Mini kerékpártúrák és rendezvények, változatos távokon, helyszíneken.

Június 8. 575 Keszthely Triathlon
Elő a fürdőnadrágokkal! Azoknak ajánljuk, akik nem csak futni és bringázni szeretnek. Utánpótlás és sprint futamokkal, középtávú országos bajnoksággal.

Július 6. Spirit of Balaton
24 órás Balaton körüli kerékpáros élmény- és teljesítménytúra.

Augusztus 23-25. Balaton Bike Derby
Csodaszép panorámák, végeláthatatlan szőlőültetvények, zseniális erdei utak. Igazi örömbringázás egy hétvégén keresztül!

Augusztus 24-25. Keszthelyi Kilométerek
Félmaraton, maraton, váltók és rövidebb sprint távok egy vidám futórendezvényen, ahol a szuper hangulat és a támogató közönség teszi felejthetetlenné a sportélményt.

Szeptember (információ később) Cserszegtomajfutás
Dombokon át hatod-, harmad-, félmaraton és váltó. Egyéni futók és váltócsapatok részére.

Október 4.  Vadlán Ultra Terep
Futók szervezik futóknak. Két távon indulhatnak a kihívásra vágyók. Egy igazán természetközeli verseny.

Október 18-19. Burger King Ultrabalaton Trail
2023-ban ötödik alkalommal rajtol el a Balaton-felvidéken zajló terepverseny, ami egyéniben és váltóban, futva vagy akár túratempóban is teljesíthető.

 

A tókerülő sportversenyek mindegyike áthalad Gyenesdiáson is, sok esetben frissítőpont működik a Bringatanyán.

Az egyes versenyek szervezői minden esetben fenntartják a jogot az időpontok megváltoztatására. Az itt közzétett lista tájékoztató jellegű, minden rendezvényről pontosan tájékozódhatnak a fent megadott elérhetőségeken.


Gyenesdiás