Játszóterek Gyenesdiáson

Hogy ne kelljen sokat kutakodni, ha a „kötelező gyerekprogramhoz” keresi a család a megfelelő helyet, összegyűjtöttük a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában található játszótereket. Az egyszerű pár elemes játszótértől a tematikus, igazán kalandos élményszerzést garantáló játszótérig minden megtalálható közöttük.

Hunyadi utcai játszótér (az általános iskola mellett, a COOP üzlet mögött)
A vállalkozói támogatással pár éve épült játszóteret még kevesen fedezték fel, így sosincs tumultus, sorban állás nélkül élvezhetik a gyerekek a kihívásokkal teli parkot.

Diási Játékstrand és Diási Élménypark
A strandon az egész napos pancsolás mellett gyerekanimációs programok is várják főszezonban a lurkókat, de az év minden szakában nagyon népszerű a játszótér, ahol a felnőttek is garantáltan találnak kipróbálásra csábító játékot;-)
A strand területén egésznapos karszalag megváltásával korlátlanul használhatóak a Diási Élménypark játékai: trambulin, óriáscsúszda, minigolf, biliárd, asztali foci – hogy néhányat említsünk.

Gyenesi Lidóstrand
A lidós parton, mely tulajdonképpen egy hatalmas homokozó, szintén sok-sok lehetőség várja a gyerkőcöket. A klasszikus játékok mellett óriássakk, pingpong asztal és sportpályák csábítanak játékra.

Nagymező és erdei tornapálya
Az erdei kirándulóközpont családok kedvelt „játszótere”, ahova egy labdával, tollasütőkkel, frizbivel, papírsárkánnyal érkezve örömteli perceket élhetünk át. A Nagymezőről induló 16 állomásos erdei tornapályán pedig erőnlétünket tesztelhetjük, átmozgathatjuk izmainkat.

Kárpáti korzó: fitneszpark
A „felnőtt játszótér” az ifjúság körében is méltán népszerű, és nem csak a közelében található gördeszkapálya miatt.

Diási emlékpark
A történelmi emlékparkban kultúrtörténeti sétát tehetünk. A fából készült szobrok között a parkban kis játszótér várja a kicsiket, pihenőpadok a nagyokat.

Faludi u. / Dornyai B. u. sarok
Kis játszótér a legnépszerűbb játékokkal, mely leginkább a környékbeliek körében kedvelt.

Vörösmarty u./Széchenyi u. sarok
Az előzőhöz hasonlóan itt is kedves játékos elemek várják a kis vendégeket.

További tippek a család számára a link alatt.