Újdonságok, fejlesztések Gyenesdiáson 2020-ban

A Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában mindig történik valami. Így lesz ez a következő időszakban is, hiszen számtalan fejlesztés zajlik, melyek közül csokorba gyűjtöttük a szabadságukat ide tervezők számára is érdekes újdonságokat.

A tavaszi és őszi időszak vonzóbbá tételéhez folytatjuk az aktív turizmus erősítését. Ennek keretében folyamatban van a Keszthelyi-hegység túraútvonalait jelző táblák felújítása, pótlása. Weboldalunkon (www.gyenesdias.info.hu) túratippekkel, leírásokkal segítjük a tervezést, melyeket relive videókkal színesítünk. Legkeresettebb túránkhoz, a családi útvonalhoz külön térkép készül. Új lehetőségként vezetett túrákhoz lehet csatlakozni, kevésbé ismert útvonalakat is érintve.

Az Önkormányzat, illetve a Forrásvíz Természetbarát Egyesület gondozásában megújult a Dolomit-tanösvény, a hegylábi bevezető utakhoz tájékoztató táblák kerülnek ki, illetve elkészül a Forrás-tanösvény is.

A természetjárást, aktív kikapcsolódást, kalandjátékot, családi élményt ötvözve alakítjuk ki legújabb termékünket, melyről a későbbiekben adunk hírt.

A település különböző pontjain (strandokon, játszótereken, Kárpáti korzón) található foglalkoztató táblákat (pl  „memória”, „találd ki!”, „tili-toli”) szezonkezdésig felújítjuk, tartalmilag frissítésre kerülnek.

A Magyar Turisztikai Ügynökség az idei évben is támogatja a strandok fejlődését, ami a település mindkét családbarát strandját érinti. A Gyenesi Lidóstrandon újdonságként napozóstég létesül, míg a Diási Játékstrandon bővítésre kerül a meglévő stég. Mindkét strandon családbarát WC kerül kialakításra, továbbá a zöldterület megújítása is folytatódik.

Év elején megnyitott a Balaton régió legmodernebb technikával ellátott, 2 termes, összesen 420 férőhelyes mozija Gyenesdiáson. A Liget Plex Cinema egész évben, a hét minden napján várja a filmrajongókat, a klimatizált termek pedig akár forró nyári napokon, akár esős időben is kiváló programlehetőséget nyújtanak.

A garantált programok között további újdonság, hogy bejelentkezésre(!) újra látogatható az antikkályha magángyűjtemény, ahol csodálatos vaskályhákat és használati tárgyakat tekinthetnek meg az érdeklődők.

Az idei évben több nagyobb rendezvény is lesz a megszokottakon túl, úgymint a Diós települések nemzetközi találkozója, melyre július elején a Gyenesdiási Keszegfesztivál keretében kerül sor; GYÖNGY, avagy a Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napok; 1. Balaton Quad Fesztivál, de több neves sportesemény is érinti a települést, mint a Giro d’Italia, My 575 Challenge, Lepke teljesítménytúra, Vadlán Ultra Trail.

Gyenesdiás turisztikai kínálatáról részletes információk a portálunkon, illetve facebook.com/Gyenesdias oldalon olvasható.

Minden kedves Olvasónak kellemes tavaszvárást kívánunk!

További információ:
TOURINFORM GYENESDIÁS
8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
Tel.: +36 83/511-790
E-mail: gyenesdias@tourinform.hu