Gyenesdiás

A Nyugat-Balaton aktív és családbarát üdülőfaluja

Gyenesdiás egy kedves kis Balaton parti település Keszthelytől 2, Hévíztől 7 km-re. A nagyközség a Nyugat-Balaton régió egyik legintenzívebben fejlődő települése, turisták által kedvelt családbarát üdülőfalu. A település gyönyörű természeti környezetben fekszik: északról a Keszthelyi-hegység békés lankái határolják, délről a Balaton hullámai mossák.

Vízparti örömök
Gyenesdiáson 2 családbarát strand várja a fürdeni vágyókat.

A Diási Játékstrand 2019-ben ismét 5 csillagot kapott a Kék Hullám Zászló strandminősítésen, ill. újfent elnyerte a Balaton családbarát strandja címet.
A környék egyik legszebb és legaktívabb strandján számos nagyszerű program és szolgáltatás várja a vendégeket:

 • gyerkőcöknek: játszótér, egy ingyenes csúszás az óriáscsúszdán az Élményparkban, természetes gyerekpancsoló árnyékolóval mediterrán hangulatban, animátorok szervezésében játékos programok, sportversenyek, mini diszkó, továbbá baba-mama szoba;
 • sportos strandolóknak: strandröplabda-, strandfoci-, streetballpályák, asztalitenisz, tengó, szabadtéri sakk, malom és egyéb játékok; a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya, fejelő kapuk, vízikosár, és -röplabda, vízi aerobic – sportversenyek animátoraink szervezésében;
 • pihenni vágyóknak: napozóstég, tágas napozófelület, melyet árnyas fák öveznek;
 • szórakoztatásról, információszolgáltatásról, programajánlatokról a Strandrádió gondoskodik;
 • biztonság: ingyenes értékmegőrző szekrények állnak rendelkezésre. Testi épségünkre a vízimentők, illetve mentőorvos figyel, de elsősegélynyújtó pont is működik;
 • továbbá: sportszerkölcsönző, ingyenes internet, kedvezményes családi jegy, színvonalas éttermek, büfék, valamint ingyenes, részben árnyékos autóparkoló áll rendelkezésre.

Gyenesi Lidóstrand a község kisebb fövenyes partú strandja olyan kisgyermekes családok és a napimádók kedvelt fürdőhelye, akik a nyugalmat, a családias hangulatot keresik. Az aktív időtöltést kedvelő vendégeket strandfoci- és strandröplabdapályák várják, a gyerekek pedig kedvükre pancsolhatnak a sekély vízben, vagy homokvárat építhetnek a nagy homokozóban. A Gyenesi Lidóstrand, amely idén először vett részt a versenyen Kék Hullám Zászló strandminősítésen, 4 csillagos minősítést kapott.

Aktív kikapcsolódás

Fürdés és strandolás mellett Gyenesdiás sok egyéb kikapcsolódási lehetőséget és családi programot kínál a tartalmas, élmény teli pihenést kereső vendégeknek…akár egész évben is….

A településen számos hangulatos étterem és magyar hagyományokat felidéző csárda található, amelyek magyaros ételekkel és ízletes borokkal csalogatják az idelátogatókat. Érdemes ellátogatni a Nyugat-Balaton egyik legszebben kialakított piacterére is, ahol tavasztól őszig változatos programok kíséretében termelői és kézműves portékák, valamint ízletes hal- és más ételek kerülnek terítékre. Ne felejtsék el megkóstolni a finom fagylalt különlegességeket sem településünkön.

Minden biztosított a felhőtlen családi nyaraláshoz…hisz családbarát éttermeink gyerekmenükkel, etetőszékekkel és játszóterekkel segítenek a szülőknek, hogy a családi ebéd valóban jó hangulatban telhessen, a szálláshelyek pedig a gyerekek – és természetesen a szülők – igényeit figyelembe véve kínálják kedvezményes, jól felszerelt férőhelyeiket.

A helyi Turisztikai Egyesület szállásadó tagjainál megszálló vendégek a WB Gyenesdiás Plusz kedvezménykártyával az ingyenes strandbelépésen túl számos helybeli és régiós szolgáltatást kedvezményesen vehetnek igénybe. Még több élményt kevesebbért!

Rendezvénytippek egész évre

 • Ápr.: Rügyfakadás – Tavaszünnep a Nagymezőn
 • Máj. Balatoni Barista Bajnokság
 • Júl.: Keszegfesztivál, Gyenesdiási Bornapok, Kristóf nap, Rockin’ Beach, Roncsderbi
 • Júl-aug. Községházi esték (koncertek, hangversenyek)
 • Aug. Festetics Vágta, Erős ember verseny
 • Szept.: Szüreti Vígasságok, Burgonyanap, Gyenes Íz-lelő
 • Okt.: Hobbi Pékek Találkozója
 • Dec.: Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár

Egy kőhajításnyira tőlünk… 

Lankás domboldalak, a nyári nap érlelte zamatos borok, selymes vizű strandok és rég kihűlt vulkánok melegét őrző gyógyvizek, csónakkal bejárható földalatti járatok, gyógyító levegőjű és vizű barlangok, növény és állatvilágban gazdag természetvédelmi tanösvények. Ennek a hatalmas természeti kincsnek része ez a hegyekkel, gyógyfürdőkkel, lápvidékkel, és a „Magyar Tengerrel” színesített nyugat-balatoni régió. Nyugat-Balaton… a szelíd szépségek hazája

Töltse nálunk az év legszebb időszakát, nyaraljon a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában!

Megközelíthetőségi infókért kattintson ide!

TOURINFORM GYENESDIÁS
Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
H-8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
Tel: (+36) 83/511-790
E-mail: gyenesdias@tourinform.hu
www.facebook.com/gyenesdias