Megújult a Gyenesi Lidóstrand

Örömmel tudatjuk kedves vendégeinkkel, hogy ismét teljes szépségében pompázik a Gyenesi Lidóstrand!

 

A község kisebb fövenyes partú strandja olyan kisgyermekes családok és a napimádók kedvelt fürdőhelye, akik a nyugalmat, a családias hangulatot keresik.

2018 nyarán a Magyar Turisztikai Ügynökség Balatoni strandok fejlesztésének támogatásával került sor a Gyenesi Lidóstrandon új pénztár épület építésére, beléptető rendszer kialakítására és webkamerák telepítésére. Megújultak a strandi közművek (víz, szennyvíz és áramhálózat), új vizesblokk épült. A két strandterületet összekötő híd felújításra került, illetve új is épült, továbbá a strand hangulatához illően strandi vízi tanösvény/Kneipp pont létesül.

A gyerekek örömére bővült a homokos partszakasz, ahol kedvükre pancsolhatnak a sekély vízben, vagy homokvárat építhetnek a nagy homokozóban. Új elemekkel bővült a játszótér, melyet a gyerekek lelkesen vettek birtokba.

A régiek helyett új vendéglátóegységek, és strandcikkes üzlet is létesült.

A strandokon továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak az animációs programok. A lelkes animátor csapat az idén is változatos programokkal várja a strandolókat a Gyenesi Lidóstrandon szombatonként.

A gyenesdiási strandok szolgáltatásainak minőségét jelzi, hogy a Balatoni Szövetség által meghirdetett Kék Hullám Zászló strandminősítésten a Diási Játékstrand 2019-ben ismét a legmagasabb 5 csillagos minősítést kapta, továbbá a minősítés során ismét elnyerte a Balaton családbarát strandja elismerő címet! A Gyenesi Lidóstrand idén először vett részt a megmérettetésben, melynek során 4 csillagos minősítést kapott!

Látogasson el hozzánk, garantáltan üdítő, felejthetetlen élményben lesz része az egész családnak!

További információ:
Tourinform Gyenesdiás
Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
Tel: (+36) 83/511-790
gyenesdias@t-online.hu