Ismét Festetics Vágta Gyenesdiáson

Sok szeretettel vár minden versenyzőt és érdeklődőt 2018-ban is Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton üdülőfaluja az idei Festetics Vágtára.

Festetics Vágta, a budapesti Nemzeti Vágta gyenesdiási előfutama az idén is megrendezésre kerül. Ezúttal augusztus 19-én drukkolhatnak a lovas versenyek szerelmesei kedvencüknek és gyönyörködhetnek a szebbnél-szebb lovakban a Faludi-síkon lévő Festetics pályán. Egész nap bemutatók színesítik a programot.

Augusztus 18-19-én immáron 9. alakalommal kerül megrendezésre a Nemzeti Vágta egyik előfutamaként a Festetics Vágta, a Helikon Kastélymúzeum, valamint Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata összefogásával.

Az Elővágta szervezési joga csak a legjobbaknak adatik meg! Erre az irányelvre alapozva a Vágta szervező bizottsága, az idei évre is bizalmat szavazott rendezvényünknek, így a Balaton térségében egyedüliként kaptuk meg a verseny szervezés jogát. Köszönhető ez az eddig végzett összetett jó munkának és a magas szintű szervezésnek. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak bármilyen formában is ahhoz, hogy ez a rendezvény ilyen rangot és elismertséget vívott ki magának országos szinten is.

Az idei évben még izgalmasabb futamokra számíthatunk, hiszen a versenyzők számára szűkült a lehetőség az előfutamok tekintetében, így a versenyzők száma is jelentősen emelkedni fog.

A programok terén a fő irányvonal megmarad, a ló és lovas kultúra lesz előtérben, de számos új programmal színesítjük a versenynapot Gyenesdiáson, a Faludi-síkon lévő versenypályán.

A versenynapot megelőzően augusztus 18.-án a Helikon Kastélymúzeum egész napos sokszínű rendezvényei által, a magyar lovas kultúra értékeivel ismerkedhetnek meg a Festetics-kastély parkjába látogató vendégek.

Részletes programért kattintson!

Sok szeretettel várunk mindenkit!

A szervezők ezúton várják a versenyzők jelentkezését.
Versenyzőknek jelentkezés és információ: Varga Zoltán +36 30/4022-624
e-mail: khelikon.vazo@gmail.com