Major Veronika aranyéremmel ajándékozta meg szurkolóit hazai pályán

Major Veronika sporttörténelmi aranyérmet szerzett a gyenesdiási futócéllövő EB-n

Gyenesdiáson július 8-15. között került megrendezésre a 2019-es futócéllövő Európa-bajnokság, amelyen kitűnően szerepelt a hazai csapat.

Major Veronika ismét aranyérmet szerzett, ráadásul egy olyan versenyen, amely sporttörténeti eseménynek számít, hiszen ez volt az első alkalom, hogy futócéllövő Európa-bajnokságon versenyszámot hirdettek 50 méteren nőknek. Veronika edzője, Keczeli Zoltán, akinek nagy szerepe volt abban is, hogy Gyenesdiáson ilyen színvonalas verseny került megrendezésre, büszkén köszönthette tanítványát a versenyt követően, aki két nap alatt 380 körrel új Európa-csúcsot döntött.
A magyar versenyző gyermekkora óta a gyenesdiási Lőtérre jár edzeni, ezért is volt számára nagyon fontos, hogy jól szerepeljen, és éremmel örvendeztesse meg a hazai közönséget. Veronika ezzel a versennyel is bizonyította, hogy méltó a 2020-as tokiói olimpián való szereplésre, amelyre még februárban az újdelhi világkupán szerezte meg kvótáját, ahol világcsúcsot lőtt. A versenyző kis pihenő után megkezdi edzéseit az augusztusi riói világkupára és a szeptemberi 25 méteres Európa-bajnokságra.

A magyar csapat többi tagja is szép eredményeket ért el, ami egy ilyen hazai rendezésű kontinensviadalon mindig nagyon fontos a versenyzőknek, és a szurkolóknak is szívet melengető érzés. A női csapat a harmadik helyen végzett (Major Veronika 1., Körtvélyessy Gabriella 7., Bedekovich Viktória 13.), a férfiaknál a legjobb magyar, Tasi Tamás 384 körrel 11. helyen zárt, Boros László 380, Sike József 376 körrel fejezte be a 40 vegyes számot.

Az Európa Bajnokság, amelyet első ízben rendeztek meg településünkön, vasárnap zárult. Ismét egy színvonalas rendezvény került fel a település színes palettájára.

Képek forrása: www.facebook.com/hungarianshootingfederation